ETEN

Food Tip // Tablets van Lovechock!

Lovechock Tablets 1

M’n hart maakte een sprongetje toen ik dit perspakketje binnenkreeg: drie hele grote chocoladerepen van Lovechock! My oh my oh my… Wat een verwennerij! Naast de bekende bars en rocks, lanceert Lovechock dit najaar namelijk de tablet: een donkere, rechthoekige plak chocolade van 70 gram met minstens 84 % rauwe cacao, bijzondere superfoods én een prachtig design. Nog meer goodness om te delen, samen van te genieten en persoonlijk heel erg enthousiast van te worden!

Ik kon niet wachten om te beginnen met proeven, en bij het openmaken werd ik verrast door het boombast-reliëf van de chocoladereep. Prachtig! Blijkbaar is dit bedoeld als ode aan de cacaoboom. Ook de verpakking herinnert aan de oorsprong van de chocolade: aan de binnenkant van de wikkel komen cacao en junglewezens kunstig tot leven. Welnu, over tot het belangrijkste: welke smaken zijn er? En wat is het oordeel?

Blueberry & Hemp Seed

Lovechock Tablets 5

De paarsblauwe bes is een vitaminebom met veel antioxidanten. Daarnaast zit er vitamine K en C in en het essentiele mineraal mangaan. Bosbessen helpen tegen veroudering. In deze tablet zijn ze gecombineerd met hennepzaad. Hennepzaad is het meest voedingsrijke zaad ter wereld, want het bevat alle essentiele aminozuren en is toch licht verteerbaar. Blueberry & Hemp Seed heeft een cacaogehalte van 84%.

Oordeel van 1-10: 8,5!

Sweet Nibs & Sea Salt

Lovechock Tablets 3

Het snufje Keltisch zeezout in deze tablet geeft de smaak van een verrukkelijke verfijning. Daarnaast balanceert natuurlijk zout de energie in het lichaam en bevat tachtig spoorelementen die het lijf nodig heeft. De combinatie met zachte dadel doet denken aan de smaak van zoute karamel. De crispy stukjes cacao nibs van pure cacaobonen staan bol van antioxidanten en vezels. Sweet Nibs & Sea Salt heeft een cacaogehalte van 86%.

Oordeel van 1-10: 9!

Almond & Baobab

Lovechock Tablets 4

Baobab-bomen zijn Afrikaanse woudreuzen die wel dertig meter hoog kunnen worden. In een baobab-vrucht zit honderd keer meer vitamine C dan in tien verse sinaasappelen (!). Bovendien heeft deze vrucht een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel. De amandel is gezond dankzij een flinke hoeveelheid vitamine E, calcium, magnesium en potassium (kalium). Almond & Baobab heeft een cacaogehalte van 85%.

Oordeel van 1 – 10: 9,5!

Lovechock Tablets 6

Je snapt: ik ben eigenlijk fan van alle repen, maar voor mij wint Almond & Baobab de competitie tussen de drie. Maar je kunt me in feite wakker maken voor alle drie.

Nu vermoed ik dat iedere Nederlandse moderne hippie het merk Lovechock inmiddels toch wel kent, maar zo niet, dan bij deze enkele redenen waarom je sowieso fan mag worden van dit fijne merk: Lovechock is een chocolademerk dat producten maakt van pure rauwe cacao. Alleen de allerbeste, ongebrande en koudgemalen cacao wordt in het productieproces gebruikt, en dat proef je. Alle ingrediënten zijn van 100 % biologische kwaliteit, zowel de cacao, de stukken fruit/superfood en de noten in de chocolade. Daarnaast produceert Lovechock haar cacao op een eerlijke manier, met een goede beloning voor de cacaoboeren. Bovendien wordt de chocola altijd in composteerbare plastic verpakt – yay! En is het allemaal gecreëerd door een powerVROUW die ook nog eens Nederlands is (Laura de Nooijer)! Dit hele plaatje past perfect in mijn manifest, natuurlijk. Go local, go Lovechock. If you didn’t love it yet, you will NOW.

Per reep betalen we 3,99-. Kijk voor meer info op www.lovechock.com/nl.

Welke smaak lijkt jou het lekkerste?