Free People // Bohemien must-all-haves

Online shoppen: niet mijn favoriet. Ik heb het eigenlijk nog maar zelden gedaan. Ik zit al zó veel achter de computer, dat ik liever een winkel induik om direct de goede maat te vinden en direct aan te kunnen doen. Desalniettemin is daar nu toch één merk, waar ik online úúren naar kan turen: Free People. Een naam die iedere Moderne Hippie toch per direct zou moeten aanspreken.

Je kunt je lol op als je naar Amerika of Canada gaat, want dáár kun je het wel allemaal gelijk passen. Wij zullen het hier alleen moeten doen met de webshop. Toch krijg ik bij deze webshop dus af en toe echt het gevoel dat ik ín de winkel sta en denk: dit wil ik hebben! Als echt ik-ben-verslaafd-aan-jurkjes-meisje, word ik erg blij van alle mooie jurken.

En zeker in deze donkere, koude dagen, vind ik het soms nog moeilijk m’n hippiestijltje na te komen. Ook al hebben ze beduidend minder in de aanbieding, slaagt Free People er wel volledig in om jou helemaal hippie style de winter door te laten komen. Shirtjes met lange mouwen, fijne wintertruien, hippie laarsjes, een leuke poncho of kekke oorwarmers. Overigens hebben ze ook een vintage afdeling, waarbij ze zelf ook een top selectie hebben samengesteld van unieke stukken.

Free People is voor mij net zo verslavend geworden als Brandy Melville. Tot op heden blijf ik vooral heel braaf kijken, kijken en vooral niet kopen, aangezien ik volgende week voor een lange tijd naar Midden- en Zuid-Amerika ga en m’n geld andere prioriteiten geniet. Desalniettemin is het een groot genot en kan ik het iedereen aanraden die op zoek is naar iets origineels: voor een vet feest, heerlijke korte broekjes voor een zomerfestival, de altijd goede lange rok voor wat dan ook, de feestdagen, een bruiloft, of puur voor de heb. Ze hebben alles wat je wel een keer wilt hebben, en dan vaak nog origineler dan je misschien zelf eens hebt bedacht. Check ’em out en loop erbij als een echte moderne hippie! You know you want to…

1 reactie

Lieske Kaal -

Ik ken Free People nu al een paar jaar (terwijl ik Brandy Melville pas begin dit jaar heb ontdekt), en in het begin wat besteld, ik heb echt precies hetzelfde. Het is een geweldig merk en als ik op de site rondkijk, valt spontaan m’n tong uit m’n mond en begin ik te kwijlen, zo geweldig dat ik dit allemaal vind, en perfect passend bij mijn stijl. Helaas past het alleen niet bij mijn budget als hippie. Die ene keer dat ik bestelde, had ik al moeite met de prijs, maar ik wilde de dingen toch erg graag hebben en heb ze toch besteld, ik wist alleen niet dat toen ik alles al betaald had, en het pakketje al bij mijn deur stond, er op dat moment ineens ook nog 75 euro aan invoerkosten betaald moest worden (omdat het uit Amerika moest komen), kaching, dan wordt het wel een heel duur pakketje. De dingen die ik had besteld zijn wel okee, maar als ik dan bedenk dat ik van die 75 euro ook nog heel veel andere dingen van had kunnen kopen, dan heb ik er toch een klein beetje spijt van, en terugsturen zou al helemaal niks worden omdat ik dan nóg een keer dat bedrag zou moeten betalen. Maar als ik nog een keertje in Amerika ben, dan ga ik zeker langs een van deze winkels. Gelukkig kwam ik afgelopen zomer in Barcelona wel langs de Brandy&Melville, en die was ook geweldig, helaas ook aan de dure kant, maar toch een paar dingetjes gekocht.

Maar ik blijf doorzoeken naar een geweldig hippie-merk, maar dan ook met hippieprijzen, als jullie hem tegenkomen, vermeld het ook heeeeel erg alsjeblieft op jullie site, m’n portemonnee is jullie nu al dankbaar 😛

Reageer ook