KUNST & CULTUUR

Geloof, hoop en vertrouwen // Fretz 2025

Johan Fretz: bekend als schrijver, cabaretier en muzikant, is nu ook presidentskandidaat geworden met zijn campagne Fretz 2025. Het uiteindelijke doel: in 2025 eindigen als minister-president in het Catshuis. Hij bedacht de campagne Fretz 2025 en voert campagne zoals alleen hij dat kan: via theater, media, muziek en al het andere wat hij maakt.

Het is een ode aan de droom- en daadkracht van een nieuwe generatie. Zijn generatie, en dus mijn generatie. “Living the Dutch Dream”, in plaats van de Amerikaanse – over het land, ons land, van de onbegrensde mogelijkheden. En sinds gisteren staat het eerste campagnespotje online:

Over zijn droom heeft hij nu een boek geschreven dat vanavond officieel wordt gepresenteerd in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Het is een roman over Fretz die zich letterlijk aan de vooravond van de verkiezingen bevindt, in 2025.

Overigens zag ik gisteravond op Twitter dat hij morgen ook aan tafel zit bij Pauw & Witteman. Kijken dus! Onthoud in ieder geval de naam: Johan Fretz. Want daar gaan we absoluut steeds meer van horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.