HOTSPOTS

Fijn Plekje // Friethoes in Haarlem

Friethoes Haarlem

Zet me in een willekeurige frieterie, snacksalon, patattent, frietkot of snackbar neer en ik ben gelukkig. Zet me echter neer bij Friethoes en ik ben in een verantwoord, ambachtelijk patatparadijs beland. Nergens smaakt de friet, huisgemaakte mayonaise (!), biologische kaassouflé of spinazie-kaaskroket zo ongelofelijk lekker als in de snackbar van de broers Hoes, vind ik.

Ik heb al heel wat (biologische) snackbars gezien, maar er gaat wat mij betreft niks boven Haarlem. Gratis OV of niet, ik spring regelmatig op de trein om een ‘uurtje’ Friethoes te doen.

Friethoes heeft niet alleen de allerlekkerste zelfgesneden frieten en biologische snacks, maar het personeel loopt ook nog eens in duurzame Kuyichikleding, de toko is verlicht met LED en er wordt gebakken op groen gas. Naast de verantwoorde winkel zijn er ook foodtrucks, die je ongetwijfeld al eens tegen bent gekomen op een van Nederlands vele festivals.

friethoes

Je vind Friethoes in Haarlem op de Kruisweg 43. Ik zweer het je: het is de reis en het geld driedubbel en dwars waard en mocht je, net als ik, erg enthousiast worden, dan kun je zelfs een 5-frittenkaart kopen!

Meer weten? Ga naar de site van Friethoes of naar hun Facebook.

Groetjes, Rick