HOTSPOTS

Fijn Plekje // GardenMania (Eindhoven)

Afgelopen weekend was ik bij de Dutch Design Week in Eindhoven. Ik heb daar ontzettend veel gave dingen gezien en onder andere een trendtour gekregen door het Klokgebouw, met name de invloed van/inspiratie uit de natuur is sterk blijven hangen bij me. Zo kwam onder andere de bijzondere 3D geprinte mushroomchair langs, Tonone lampen waarvan de mechanische beweging geïnspireerd is door de bewegingen die kwallen maken en duurzame bloempotten gemaakt van eierschalen, oftewel Eggpot. De hoeveelheid indrukken en de mensenmassa tijdens DDW, met name in het Klokgebouw en omliggende omgeving Strijp, vraagt wat mij betreft om een tussentijds zen-momentje. Een fijne en welkome oase tijdens deze dag vond ik per toeval bij GardenMania.

Gardenmania

Op de site van GardenMania staat mooi omschreven wat GardenMania precies is en waar ze voor staan. Deze omschrijving kan ik na mijn bezoek alleen maar omarmen: “Samen in en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden van kunst, muziek en literatuur. Lezingen en workshops volgen of gewoon samen lekker eten, en dat tussen de oude fabriekspanden in het creatieve hart van Eindhoven op Strijp-S. GardenMania is een mobiele tuin op 1500 vierkante meter asfalt midden op Strijp-S. In bakken en zakken verbouwen we groenten, fruit en (eetbare) bloemen zo natuurlijk mogelijk en geven we het duurzame gedachtegoed een extra zetje. Wereldsteden als Berlijn, New York, Antwerpen en Rotterdam, waren ons al voor; de community gardens hebben daar al voor vele groene vingers gezorgd. GardenMania is niet alleen tuinieren. Het is ook een buitenpodium voor kunst en cultuur. We onderzoeken op welke manier kunst en natuur met elkaar verbonden zijn en hoe ze elkaar beïnvloeden.”

garden mania

GardenMania is van april tot en met oktober geopend (geweest), helaas loert de winterstop dus al om de hoek… elke woensdag stond de afgelopen maanden in het teken van Bio a GoGo, maar we hebben geluk… vanavond is dé kans om op de valreep de laatste editie van dit smakelijke initiatief mee te pakken. Wat je kunt verwachten van Bio a GoGo is een afwisselend, verassend en vers menu, geheel bereid met biologische streekproducten en biologische groenten uit eigen tuin. Mocht je in de omgeving van Eindhoven wonen, ga dan zeker proeven en genieten in deze idyllische tuin of indien te herfstig in de oldtimer caravan (which I loved) of neem de lekkernijen mee naar huis, dat kan ook. Voor mij is het helaas niet haalbaar zo doordeweeks vanuit Amsterdam, maar ik kom volgend seizoen zeker weer eens langs!

Vanavond op het menu:

  • Tamme kastanjesoep met salie (€3,50)
  • Gegratineerde venkel (vega, €8,50) OF smaakvolle merques worstjes (€9,00), geserveerd met een vers gekruide quinoa salade en een pittige Marokkaanse wortelsalade met koriander en griekse yoghurt
  • Baklava met stoofpeertjes in gember en kruidnagel (€3,50)

Bio a GoGo // Laatste menu voor de winterstop
Waar: GardenMania, Strijp-S (langs Monk Bouldergym, aan de Philitelaan)
Keuken geopend van 17.00 – 21.00
Reserveren via info@gardenmania.nl is aan te raden i.v.m. het beperkt aantal maaltijden (maar komen aanwaaien mag altijd)