HOTSPOTS

Fijn Plekje // Gartine (A’dam)

Deze keer een ingefluisterde, Amsterdamse tip van een goed vriendinnetje. Ik was stomverbaasd dat ik het niet kende, want ik loop al jaren rond op de Oudemanhuispoort van de UvA en heb vaak de buurt afgestruind naar alternatieven voor de veel te veelvuldig verorberde Atriumbroodjes. En ook al heb ik het JoHo center meermaals geplunderd, welke gewoon in hetzelfde mini-steegje zit, het bestaan van Gartine is mij totaal ontgaan. Gisteren kwam daar verandering in, gelukkig.

Gartine is een heel snoezig, klein ontbijt- lunch- en high tea-tentje waar je bij elke hap die je neemt – ai het klinkt cliché, maar het ís gewoon zo – de liefde proeft die erin gestopt is. Soep of brood, koffie of taart, alles is ontzettend verfijnd. De hoge kwaliteit van de gebruikte producten straalt er vanaf. En dat is ook niet zo gek, want het brood dat ze gebruiken komt van het Vlaamsch Broodhuys, de eitjes van geadopteerde kippen (die lekker vrij rond hebben gelopen), en veel van de gebruikte groenten en fruit komen uit de eigen moestuin. Het personeel is ontzettend aardig en oplettend, en daar mag ook wel eens een extra pluim voor gegeven worden. In het snelle Amsterdam is zulk soort bediening schaars.

Het moet gezegd worden; het interieur draagt zeker zijn steentje bij aan de ervaring van het voorgeschotelde eten en drinken in Gartine. Dit is namelijk samengesteld uit verzamelstukken van antiekmarkten van over de hele wereld. Hierdoor leeft het veel meer dan een strak, nieuw interieur. Zelfs het complete servies is antiek! Als je er naartoe gaat maakt wat je kiest niet zoveel uit – alles wat ik tot nu toe geproefd heb was bovengemiddeld goed. Maar zorg ervoor dat je op een bepaald moment op een van die oude schaaltjes een punt taart voor je neus aantreft. Aan te raden is de citroen cheesecake met meringue. En neem er dan een lekker glas frambozensiroop met ijsframbozen bij!

Gartine is vlakbij het Rokin te vinden in Amsterdam (Taksteeg 7). Ook leuk voor dagjesmensen. Let op: geopend van woensdag t/m zondag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.