PERSOONLIJK

Geluk vinden in een pipowagen

Afgelopen zonnige zaterdag begaven mijn moeder en ik ons richting Lelystad voor een pipowagensessie met Christa Krommenhoek. Zij richtte de Facebookgroep De Schrijfschool en haar bedrijf Life of Chrisje op om anderen te helpen ook de pen op te pakken. Door je vrije fantasie de loop te laten gaan, vind je namelijk veel antwoorden. En dat, helemaal hippieproof, in een prachtige omgebouwde en ingerichte pipowagen voor extra positieve energie.

Moderne Hippies x Life of Chrisje 1

Moderne Hippies x Life of Chrisje 10

Moderne Hippies x Life of Chrisje 5

Moderne Hippies x Life of Chrisje 3

Deze pipowagensessie was mijn verjaardagscadeau aan mijn moeder en bestond uit een twee uur durende schrijfworkshop voor ons samen. Ik kende Christa (die overigens de dochter is van Koos Alberts) al via een workshop die ze verzorgde voor één van mijn freelance opdrachtgevers. Haar open- en eerlijkheid, en tegelijkertijd praktische insteek en positieve levensinstelling, raakten mij. Omdat mijn moeder in deze fase van haar leven belangrijke en moeilijke keuzes moet maken, leek een pipowagensessie bij Christa me het perfecte verjaardagscadeau. Naar eigen zeggen kon ze “wel een beetje meer geluk in haar dag gebruiken”. Toevalligerwijs bleek ‘Geluk in je dag’, de naam te zijn van een webwinkel die Christa in het verleden runde.

Moderne Hippies x Life of Chrisje 2

Moderne Hippies x Life of Chrisje 4

Moderne Hippies x Life of Chrisje 12

Moderne Hippies x Life of Chrisje 6

En dat was niet het enige toevallige dat er gebeurde tijdens onze pipowagensessie. Toen we haar straat in reden sprak onze navigatie: “na 200 meter, bestemming bereikt”. Christa brengt op 7 april haar boek uit, genaamd Bestemming Bereikt. Ook dat was dus een grappige toevalligheid. Het boek vertelt het verhaal van Christa, over hoe zij haar leven omgooide nadat ze door een ongeluk arbeidsongeschikt werd verklaard en hoe ze daar uiteindelijk toch iets enorm positiefs van heeft gemaakt. Ze doet nu alleen nog maar datgene waar ze echt gelukkig van wordt en wil anderen inspireren om hetzelfde te doen. 

Dat is ook precies de insteek van de pipowagensessie.

Moderne Hippies x Life of Chrisje 7

Moderne Hippies x Life of Chrisje 9

Tijdens onze workshop hielp Christa ons te ontdekken wat ons bezighoudt op dit moment en wat ons energie geeft. Christa begeleidt tijdens een pipowagensessie op vele manieren, iedereen pikt er datgene uit waar hij of zij op dat moment iets mee kan. Christa kan heel goed gevoelens verwoorden en tot de kern komen, maar ook heel goed luisteren. Met haar leuke, inspirerende en soms gekke schrijfopdrachten (lees: schrijven met je linkerhand of je negatieve eigenschappen namen geven) haalde ze ook bij ons op een creatieve manier inspiratie naar boven. Ze heeft een enorme stapel met boeken over creativiteit, van Julie Cameron tot Lou Niestadt en maakt haar eigen art journals, (korte) verhalen en schrijft, tekent en schildert er doorgaans op los. Als schrijfster en creatief onderneemster heeft ze een enorme rugzak met ervaring die ze op een bijzonder kalme manier toepast en die menig moderne hippie zal inspireren.

Moderne Hippies x Life of Chrisje 11

Moderne Hippies x Life of Chrisje 8

Moderne Hippies x Life of Chrisje 13

De workshop gaf ons beiden zowel een flinke berg ideeën als stof tot nadenken. Je schrijft en deelt over wat je bezighoudt, waar je mee worstelt of wat je anders wilt maar denkt niet (zo makkelijk) te kunnen veranderen. Soms betekent dat lachen, maar Christa vertelt dat ze wel altijd een box met tissues klaar heeft staan voor als er verdriet bij komt kijken. En toch is de uitkomst na een ochtend in de pipowagen van Christa altijd positief en enorm inspirerend. ‘Inspiratie’ is dan ook het woord dat mijn moeder en ik toevallig beide opschreven toen Christa vroeg om onze ervaring onder woorden te brengen voor op haar muur.

Moderne Hippies x Life of Chrisje 14

Je kunt op Christa’s website meer lezen over Christa en haar werk. Als je haar boek bestelt in de voorverkoop (voor 1 april), maak je bovendien kans op een gratis pipowagensessie met Christa.

Iris is freelance tekstschrijver voor bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid. Ook deelt ze op haar blog verhalen over haar eigen reis naar bewuster, natuurlijker en duurzamer leven. Dit jaar is zij in Nederland, maar vanaf volgend jaar verhuist zij met haar vriend naar Portugal om daar een eigen eco-project op te zetten. Je kunt haar volgen via haar blog, Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter.