INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // Geluksmomenten

Geluksmomenten

Geluksmomenten, ze zijn er altijd, overal. Zelfs als je je even down voelt.

Ik ben een dromer, zo eentje die gelooft in ware liefde. Ik geloof dat als je elkaar op een verkeerd moment in je leven ontmoet, het universum er alles aan zal doen om jullie uiteindelijk weer samen te brengen, mits het meant to be is natuurlijk ;). Ik probeer van het goede van de mens uit te gaan; ik ben niet naïef, ik betitel het eerder als romantisch. Ik kan wegdromen bij bijzondere momenten. En bijzondere mensen. Ik houd van dat echte contact, waar iemand moeite voor je doet. Ik verlang terug naar de liefdesbrief. Een handgeschreven brief, wanneer krijg je die nog? Of weet je nog, de momenten dat vroeger de hunk van je klas voor de deur stond om je mee te vragen naar het schoolfeest. Dat had toch iets, die persoonlijke effort? Vandaag de dag vindt er zoveel contact online plaats.

Ik stel echter voor om terug te gaan naar de basis. Laten we meer moeite voor elkaar doen. Who’s in?

Ik geef vaak complimenten aan mensen. Aan mensen die me dierbaar zijn, maar ook aan total strangers. Dat is zo leuk! Iemand een compliment geven over een mooie jurk, een glimlach aan de persoon naast je bij het stoplicht, tegen een jongen met prachtige krullen zeggen dat hij een goede kop met haar heeft, de altijd lachende kassière bij de supermarkt complimenteren met haar vrolijkheid en tegen een sporter in het park zeggen dat hij/zij goed bezig is. Geloof me, de reacties die je hierop krijgt zijn fijn. Heel fijn! Ik leef echt niet in een bubble, maar deze kleine dingen zorgen ervoor dat je wat vaker een glimlach op je eigen gezicht en die van een ander tovert. Iets dat we wel kunnen gebruiken tussen alle ellende en onrecht in de wereld vandaag de dag.

Ik houd in een boekje bij wat mijn geluksmomenten zijn van die week. Juist de kleine dingen schrijf ik op, want anders vergeet ik ze geheid, door de rush waarin we leven. Ik zorg dat ik elke maand dit boekje doorblader. Ik kan het echt iedereen aanraden: je zal merken dat je veel momenten alweer bent vergeten en geloof me, het teruglezen zorgt voor een happy vibe.

foto-8

Zeg wat vaker ja op verzoeken en uitnodigingen. Doe elke maand iets wat je eigenlijk niet durft. Stap uit je comfort zone. Investeer in momenten, in mensen. Eet producten die je nog nooit eerder hebt geproefd. Laat iemand voorgaan in het verkeer. Zorg dat je elk jaar naar een land gaat waar je nog nooit bent geweest. Ik weet zeker dat iedereen hierdoor meer geluksmomenten gaat ervaren.

Ik ben alvast begonnen…

Liefs,
Chanou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.