KUNST & CULTUUR

Getest: TrippleShape // Body-Mind-Spirit Balance

trippleshape

Dames, haal de beenwarmers maar uit het stof en neem deel aan dé workout voor de vrouw van nu: TrippleShape.

TrippleShape is een laagdrempelige, eigentijdse en energieke work-out, waarbij het hele lichaam wordt getraind. De les is gevuld met ballet-, pilates- en yoga-oefeningen en biedt daarom een complete workout voor het hele lichaam. Bilspieren, kuiten, biceps en de buikspieren worden lekker aangepakt.  Bijkomend voordeel is de extra aandacht voor het verbeteren van je balans en lichaamshouding waardoor soepeler en eleganter bewegen gegarandeerd is.

Ik, de uit de kluiten gewassen prima ballerina, ben razend enthousiast dat dit concept wordt aangeboden op mijn sportschool. Mijn droom om professioneel danseres te worden heb ik helaas laten varen, maar dans daarentegen nog met veel plezier. Een aantal weken geleden volgde ik mijn eerste les en wil graag mijn ervaringen met jullie delen, want wat is dit geweldig!

Ietwat twijfelend wat ik aan zou trekken, vertrok ik uiteindelijk in mijn yoga-outfit richting de sportschool. Ik had geen idee waar mijn mededeelnemers in zouden verschijnen, dus ging ik voor safe.  Gelukkig waren vrijwel alle dames gekleed zoals ik en een aantal hadden als finishing touch balletschoentjes met beenwarmers. Na wat gegiechel en onderling geklets startte de muziek.  In mijn gedachte dansten de noten van Chopin al door mijn hoofd, maar niets is minder waar. De oefeningen worden uitgevoerd op hartstikke moderne muziek! Balletpakjes zijn niet nodig, haren mogen uit de knot en in plaats van Bach hoor je de swingende klanken van oa. Beyoncé. De heupen worden los gemaakt door middel van losse dansmoves en pliés (kniebuigingen).

Na de opwarming is het tijd om de buikspieren eens grondig onder handen te nemen. Direct na het vloerwerk starten we aan de balletbarre met de balletoefeningen. Eerst het loszwaaien van de heupen, daarna het echte werk. Bij het vastpakken van de barre word ik overvallen door een vloedgolf aan emoties. Ik herbeleef een prachtig jeugdsentiment en geniet daarbij van iedere beweging die ik maak. In mijn gedachte sta ik weer even in de schijnwerpers, maar wordt snel weer met beide benen op de grond gezet door de verzuring in mijn kuiten. Ik merk absoluut dat mijn lichaam alles snel oppakt, alleen de lenigheid schiet erbij in. Maar nu, een aantal lessen verder, lijk ik weer aardig in de buurt te komen!

TrippleShape is voor mij de leukste work-out ever. Een mooie aanvullende training om mijn lichaam te creëren als die van een gestroomlijnde danseres. Qua leeftijd is deze les vast en zeker ook voor jullie geschikt. De leeftijd van de huidige deelnemers loopt namelijk van 18 t/m 68 jaar. Bekijk ook eens deze promo:

http://youtu.be/afidQRPH9ro

Neem snel een kijkje op www.trippleshape.nl om te zien waar de les in jouw omgeving gegeven wordt. Laat de danseres in je los!

Psst.. Heb jij al gestemd op onze MH Marte (oprichter van deze website & organisator Moderne Hippies Markt) als “Leukste Ondernemer van Amsterdam”? Support en stem hier!