Gevoel van vrijheid: #1 reden om een auto te huren tijdens de vakantie

Het ultieme gevoel van vrijheid blijkt dé reden te zijn om een auto te huren. Ramen naar beneden, muziek aan. Lange leven roadtrippen op de bonnefooi!

Sunny Cars heeft een groot trend-onderzoek gedaan naar het autohuur gedrag van haar bezoekers. Hieruit blijkt dat voor 62% van de respondenten vrijheid en flexibiliteit de belangrijkste motivators zijn om een auto te huren. Het is voor 27% ook dé manier om op plekken te komen die ze zonder huurauto zouden missen. Dit hoge percentage ondersteunt de huidige reistrend om van de gebaande paden af te gaan en bestemmingen op eigen houtje te ontdekken. Yes, daar kunnen wij heel goed in komen!

28 % beschouwt het echter ook als de snelste manier om van A naar B te komen. Andere redenen waarom de ondervraagden voor een huurauto kiezen op vakantie: met een huurauto reis je comfortabel (droog, met genoeg beenruimte, airco en (zelfgekozen) muziek) en kun je veel spullen of bagage meenemen. Bovendien vinden vakantiegangers reizen met het plaatselijke openbaar vervoer maar onhandig en hebben ze geen zin in het gedoe van tijden en routes uitzoeken of het kopen van tickets.

Vrijheid, blijheid

Het moge duidelijk zijn: met een huurauto zie je simpelweg meer, ben je van alle gemakken voorzien en kun je compleet doen waar jíj zin in hebt.

Uit het onderzoek bleek ook dat 12% écht op de bonnefooi reist. De meerderheid (51%) zoekt de route en overnachtingsplekken van tevoren uit. Roadtrippers maken echter met een huurauto zeker ruimte voor spontaniteit op reis. 19% bepaalt vooraf de route, maar legt hoogstens de helft van de overnachtingen vast. 18% organiseert vooraf alleen de eerste en laatste overnachting. Vrijheid, blijheid!

Wij kunnen het er niet meer dan mee eens zijn: met het huren van een auto kan je een puur gevoel van vrijheid ervaren en staat flexibiliteit voorop.

Nieuwsgierig naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van autohuur? Check dan het gehele trend-onderzoek van Sunny Cars hier.

Check ook deze playlist voor de perfecte roadtrip.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Afbeeldingen via Unsplash

Reageer ook