INSPIRATIE

Verbeter de Wereld // Koop Eerlijke Kunst

 

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Geweldig Gewei Cover

Mijn vriend en ik zijn eind 2013 verhuisd naar een gloednieuw huisje. Inmiddels is het grootste deel helemaal naar onze wens ingericht. Het enige wat we nu nog graag willen is het allemaal wat persoonlijker maken. We hebben veel grote muren en een aantal daarvan zijn nu nog helemaal kaal. We zijn dus hard op zoek naar dingen om deze muren mee te versieren. We hebben één hele grote witte muur en ik wil daar heel graag een mooi kunstwerk aan hangen. Tijdens mijn zoektocht viel mijn oog op een project dat mij direct aansprak; Geweldig Gewei.

Geweldig Gewei is een project van de Amsterdamse fotograaf Timo Sorber. Hij vertelt op zijn website dat hij altijd al een mooi gewei wilde hebben en dat het voor hem de ultieme droom was om een gewei te vinden in het bos. En dan niet een gewei van een dier, maar een gewei dat gemaakt is door de bomen. Vraag je je af hoe? Kijk dan eens goed naar de volgende foto’s.

Geweldig Gewei 1

Geweldig Gewei 3

 

Geweldig Gewei 4

Timo Sorber maakt deze prachtige geweien van takken die hij in de natuur gevonden heeft. Hij splitst de houten takken met veel geduld en aandacht zodat er een Geweldig Gewei ontstaat. Geen dierenleed dus, maar wel een prachtig stuk kunst voor aan de muur. Geniaal idee, toch!? Wat ik extra leuk vind aan de geweien, is dat elk gewei een eigen verhaal heeft. De verschillende geweien met hun verhalen (sommige zijn echt hilarisch), kun je hier bekijken.

De geweien variëren van 150,- euro tot 400,- euro en de kudde wisselt constant. Het is dus niet de goedkoopste kunst om aan je muur te hangen, maar je krijgt er in ieder geval een prachtig, uniek en bovendien eerlijk product voor terug. Daarnaast worden de geweien steeds groter naarmate de prijs stijgt. Nieuwsgierig geworden? Bekijk meer geweien op de website, of neem eens een kijkje op de Facebookpagina. Voor de Amsterdammers onder ons, de studio van Timo Sorber zit in het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat.

Ik ben in ieder geval enthousiast over dit project en wie weet adopteer ik in de toekomst wel een gewei voor aan mijn kale muur!

Liefs, Yonna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.