Gezonde Snacks #4 // Popcorn
Popcorn gezond? Yes yes! Dan heb ik het natuurlijk niet over de popcorn die je in de bioscoop eet of van die voorverpakte maïs voor in de magnetron. Maar over zelfgemaakte popcorn, die je thuis laat poppen in een pan en die je binnen 3 minuten op schoot hebt! Deze snack zit namelijk boordevol goede stoffen die je lichaam beschermen tegen verschillende ziektes. Bovendien bevat popcorn veel vezels, heeft het veel minder calorieën dan chips of nootjes en is het rijk aan lutheïne (deze stof werkt ontstekingsremmend!) . Snacken voor je gezondheid dus.
Ingrediënten:
- 100 gram maïs
- 2 eetlepels kokosolie
Extra smaakmakers:
- kokosbloesemsuiker
- paprikapoeder
- curry
- himalayazout
Bereidingswijze:
Verhit in een grote pan de kokosolie. Wanneer deze is gesmolten, leg je er 3 maïskorrels in. Doe de deksel op de pan en wacht tot ze alledrie zijn gepoft. Nu is de olie warm genoeg en kan je de 100 gram maïskorrels toevoegen (+ eventueel de smaakmaker naar keuze). Schud de pan goed, zodat alle maïskorrels bedekt zijn met olie en wacht tot de maïs stopt met poffen. Haal de pan van het vuur, schep alles in een grote bak en geniet.
Meer gezonde snacks vind je hier.
Liefs, Sanne
// Volg Sanne op Instagram, Pinterest en haar eigen blog