Gezonde Snacks #12 // Vegan Candied Apples

Vegan Candied Apples 2

Candied apples, je kent ze vast wel. In Nederland zijn ze nog niet zo heel bekend, maar in het buitenland zijn ze, zeker tijdens de feestdagen, overal te krijgen. Mierzoet, maar oh-zo-mooi rood. Ik dacht altijd: hé, er zit een appel in, dus zo slecht kunnen ze niet zijn – toch? Geloof me, gelukkig weet ik inmiddels beter! Toch kan ik zo richting de decembermaand wel weer zin krijgen in deze zoete appels, gewoon omdat ze er zo feestelijk uitzien. What to do, what to do? Juist, we maken ze zelf! Niet zo mooi rood, een stuk minder zoet, maar wel verantwoord en toch erg lekker.

Vegan Candied Apples 1

Ingrediënten

  • 6 appeltjes
  • 12 zachte dadels
  • 2 eetlepels notenboter (ik gebruikte amandelboter)
  • snufje Himalayazout
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • kopje amandelen of andere noten
  • 4 eetlepels kokosrasp

Bereiding

Doe de dadels, de notenboter, het zout en het water in je keukenmachine en laat deze draaien tot je een dikke pasta hebt. Dit duurt zo’n twee minuten. Stop de machine tussendoor, om de stukjes die aan de zijkant plakken weer toe te voegen aan de mix. Doe de zachte karamelpasta in een bakje. Maak je machine schoon en mix hier vervolgens de amandelen en de kokosrasp in. Schep deze in een ander bakje. Prik de appels op een stokje en dip deze in de karamelpasta en vervolgens in de amandeldip. Versier eventueel nog met extra chocola en zet ze een kwartiertje in de koelkast. Serveer je vegan candied apples en geniet!

Meer gezonde snacks maken? Klik hier.

Reageer ook