ETEN

Recept: Speculaas Bounty

My oh my… Deze speculaasbounty’s zijn geweldig. Ze smaken precies zoals gewone bounty’s, maar dan met een spannend speculaassmaakje.

speculaas bounty moderne hippies

Ingrediënten voor 8 bounty’s

  • 80 gram kokosrasp
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 8 zachte, zoete dadels (bijv. die van Yogi & Yousef)
  • 60 gram pure chocolade (bijv. die van Tony Chocolonely)

Bereiding

Doe de kokosrasp samen met de dadels in je keukenmachine en laat deze draaien tot alles aan elkaar plakt. Haal ht mengsel uit je keukenmachine en schep het in een bakje. Voeg hier de speculaaskruiden en kaneel bij en kneed alles goed door elkaar. Vorm je bounty (je kan er makkelijk 8 maken met dit recept) en zet deze, op een schoteltje, 10 minuutjes in de vriezer. In de tussentijd maak je de chocolade door deze te laten smelten in een pannetje. Ik gebruik altijd de pure variant van Tony Chocolonely, deze is vegan en érg lekker! Doop de bounty in de chocolade en zet hem vervolgens nog een paar minuten in de vriezer tot de chocolade goed hard is. Bewaar daarna in een bakje in de koelkast. Enjoy!