Gezonde Snacks #7 // Raw Snickerbrownies
Raw brownies… Het tussendoortje waar ik niet meer zonder kan! Terwijl ik heel erg houd van bakken, zijn raw snacks een echt feest om te maken. Het kan gewoon niet misgaan! Toen ik begon te experimenteren met vegan eten maakte ik deze brownies elke week (binnen 5 minuten gemaakt en zo lekker!) Maar plantaardig koken werd een passie en door het uitproberen van verschillende recepten vergat ik dit tussendoortje compleet. Tot ik op Instagram een foto voorbij zag komen van de brownies van My New Roots. HOE kon ik ze vergeten?! Snel ben ik weer de keuken ingedoken, met als resultaat deze snickerbrownies met superfoods. Hou je niet zo van een caramellaagje? Skip dan deze stap en eet ze gewoon ’kaal’. Ook dan zijn ze geweldig!
Raw snickerbrownies
Ingrediënten raw brownies
- 150 gram walnoten
- 150 gram amandelen
- 15-18 medjool dadels
- 50 gram cacao poeder of carobe poeder
- 5 eetlepels amandel boter (of andere noten pasta)
- 1 eetlepel kaneelpoeder
Ingrediënten vegan caramel
- 150 gram agave siroop of rijst siroop
- 150 gram notenpasta
- 80 ml extra virgin kokosolie
- snuf himalayazout
Bereidingswijze raw brownies
Doe de noten in je keukenmachine en zet deze 30 seconde aan, tot de noten grove kruimels zijn geworden. Voeg de dadels toe en laat je keukenmachine draaien tot het een plakkerig geheel is. Voeg daarna de cacaopoeder, amandelboter en kaneel toe en mix tot alles goed is gemengd. Haal het deeg uit je keukenmachine en druk het plat in een bakblik. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Snij in grote stukken en geniet!!
Bereidingswijze vegan caramel
Meng alle ingrediënten bij elkaar in een klein pannetje en laat deze 5 minuten op een laag pitje smelten. Roer tussendoor een paar keer, zodat het geheel niet aan je pan blijft plakken. Haal de caramel van het vuur en zet deze 20 minuten opzij, zodat het kan indikken. Schep daarna over je brownies en bestrooi met een paar amandelkruimels.
Meer gezonde snacks vind je hier.
Liefs, Sanne