Recept: Vegan & raw paaseitjes
Door Sanne.
Het is bijna Pasen, tijd om eitjes te verstoppen! Als kind was ik gek op suikereitjes in verschillende kleuren – je zal ze nu nog wel vinden in de supermarkt. Ze zien er feestelijk uit, maar… gezond zijn ze zeker niet. Nee, in plaats van deze zoete eitjes heb ik besloten mijn eigen vegan raw paaseieren te maken. Het is een variatie op de bliss ball en je kan dus variëren tot je een ons weegt. Wees dus creatief en gebruik alle ingrediënten die je lekker vindt! Je moet er wel werk van maken ze allemaal te vinden, want het enige minpunt aan deze paaseieren is dat je ze niet zo lang kan bewaren als die uit de supermarkt…
Vegan raw paaseieren
Ingrediënten
- 150 gram cashewnoten
- 45 gram havermout
- 10 medjool dadels
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
Bereidingswijze
Mix in je keukenmachine de cashewnoten samen met het havermout tot je een grof meel over hebt. Voeg daarna de dadels en het cacaopoeder toe en mix tot alles is gemengd. Smelt in een pannetje de kokosolie (extra virgin kokosolie als je houdt van een lekkere kokossmaak) en giet dit over het paaseieren mengsel, mix een laatste keer. Als het goed is heb je nu een plakkerig ‘deeg’, zo niet: giet er dan nog een beetje kokosolie bij. Vorm met je handen kleine paaseitjes en zet deze in de koelkast tot je ze eet/verstopt met Pasen.
En maak dan ook gelijk een unieke paastak!
Zin in meer gezonde snacks? Je kunt alle recepten hier bekijken.
Liefs, Sanne