Gezonde Snacks #8 // Raw carrot cake met cashewcrème
Wortelsap vind ik heerlijk! Met een beetje gember en citroen erdoorheen is het een van mijn go-to ontbijtsapjes. Het enige minpuntje is dat wortels meer pulp dan sap geven; ik gooide vaak wel 2 grote glazen wortelstukjes weg. Omdat ik het zonde vind om zoveel vezels weg te gooien, gebruik ik ze nu door veel verschillende recepten (denk veggieburgers, salades en als garnering). Mijn favoriet? Raw carrot cake! Geweldig als tussendoortje, toetje en (het beste) als ontbijt!! Deze carrot cake zit boordevol gezonde ingrediënten en is geschikt voor veganisten, vegetariërs en mensen die graag raw, gluten- en/of suikervrij eten.
Raw carrot cake
Ingrediënten
- 250 gram geraspte wortel (3 grote wortels)
- 130 gram amandelmeel
- 8 medjool dadels of 12 gewone dadels
- 50 gram walnoten
- 80 gram kokosrasp
- 2 eetlepels kaneel
- optioneel: 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Cashewnoten creme
- 180 gram raw cashewnoten (geweekt)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 3 medjool dadels
Bereidingswijze
Meng in je keukenmachine het amandelmeel samen met de dadels en de gesmolten kokosolie tot je een dikke pasta hebt. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix nog 1 minuut. Smeer je bakblik in met een beetje kokosolie en schep de carrot cake mix erin, druk goed aan en zet deze vervolgens in de koelkast.
Om de cashewnotencrème te maken, week je de cashewnoten eerst 2 uur. Giet het water na 2 uur weg en schep de noten in je keukenmachine. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng tot je een gladde crème hebt. Schep deze bovenop je carrot cake en zet het bakblik een half uurtje in de vriezer. Strooi er voor het opeten een beetje kokosbloesemsuiker en kaneel overheen en geniet!!
Meer gezonde snacks vind je hier.
Liefs, Sanne