ETEN

Recept: Gingershot: kickstart van je dag

De wekker gaat. Moeizaam gaan je ogen open en langzaam word je wakker – dit proces kan 2 minuten tot 2 uur duren. Kun jij ’s ochtends wel een kickstart gebruiken en ben je into juicing? Dan is dit jouw nieuwe ochtendritueel. Het is makkelijk, snel, maar helaas niet zo lekker. Het is namelijk best pittig van smaak – er gaat een flink stuk gember in. Pers daarom ook 1 appel naast het stuk gember en giet het in een shot glaasje.

In 1 keer achterover slaan en – BAM! Dat voelt heel… verkwikkend! Je ogen schieten open, je keel staat even in de fik – je bent klaarwakker. Easy – right?

Nodig:

  • 1 Appel
  • Stuk gember (5 cm)

Pers het in de juicer en giet het in een shot glas. Klaar! Hierna kun je rustig verder met het persen van je andere juices – zo krijgen deze ook een subtiel gembersmaakje!

Gember = Goed
Ben je nog niet overtuigd? Gember is ontzettend gezond voor je. De meest belangrijke bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Deze stoffen hebben antioxidante eigenschappen die je lichaam helpen te beschermen tegen hart- en vaatziekte en kanker. Als je vaak last hebt van een opgeblazen buik, kan gember dat verhelpen. Gember bevordert ook de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiften.

PS. Dit ginger shotje werkt ook uitstekend bij opkomende griepjes & hangovers!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.