MODE & BEAUTY

GIRLS // Een kijkje in Jessa’s kast

Terwijl ik aan het reizen was door Costa Rica, en ik zoveel mogelijk de TV probeerde te vermijden, kwam deze toch zo nu en dan langs. En tja, het briljante kanaal HBO is daar dan wel heel makkelijk te vinden.

Daar kwam ik met GIRLS in aanraking. De nieuwe tv-serie over vier vrouwen van midden 20 in hartje New York. De omschrijving zegt wellicht te weinig voor hoe anders deze serie een keer is. Mocht je ‘m niet kennen, check dan gauw even de trailer van seizoen 1 (en kijk daarna heel gauw alle afleveringen!):

https://www.youtube.com/watch?v=Q_L52eExAHU

Ik had in ieder geval instantly een compleet nieuwe verslaving erbij. En geloof me; dat heb ik met televisie niet gauw. En ook al vond ik de hele serie briljant, kon ik me als dromerige reiziger al snel identificeren met Jessa; de Britse schone die een en al moderne hippie schreeuwt.

Jenn Rogien, de costume designer van de show, legt haar stijl als volgt uit: “In my dream world (…) Jessa doesn’t really shop, she collects things in her travels – from flea markets, street fairs, foreign vintage stores, the whole world. In reality I shop her all over NYC: Geminola, NY Vintage and Amarcord are some of my go-to vintage resources and then I mix in a piece from Pearl River, a piece from Zara, a couture designer piece from Century 21, jewelry from the Brooklyn Flea or 21 Tara in Brooklyn and it all comes together.”
Juist ja, helemaal zoals ik het leuk vind en zo ook een poging doe tot dit soort briljante outfitjes.

Kijk de serie en laat je inspireren door haar kledingkast (of beter: eeuwige koffer?). Doe wat inspiratie op en kijk met me mee. Klik op de foto om ‘m groter te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.