REIZEN

Travel Tip: Goedkoop reizen naar/in Duitsland // Tips van de eeuwige reiziger

Hoezo goedkoop backpacken door Azië? Je kunt tegenwoordig ook voor nop reizen in Europa.

Zoals ik afgelopen dinsdag al aangaf, ben ik van de week op de trein gestapt richting Duitsland. Hippie dat ik ben, heb ik vorige week besloten voor 3 weken door Duitsland te touren en daar vrienden op te zoeken. Ik zal Keulen, Berlijn en München afgaan de komende weken – ganz geil!

Marte treinstation Utrecht Duitsland

Ik zou geen goede moderne hippie zijn als ik niet goed had uitgevogeld had hoe ik dit zo goedkoop mogelijk voor elkaar zou krijgen. Ik doe dit rondje Duitsland namelijk voor nog geen 100 euro! Bij deze mijn tips:

NS Hispeed Amsterdam – Keulen: 16 euro
NS Hispeed heeft mijns inziens een slechte reputatie wat betreft zijn prijzen. Het enige wat je moet doen, is heel goed lezen, aanbiedingen in de gaten houden en bij het zoeken verder kijken dan je neus lang is.

Zo reis ik met NS Hispeed van Amsterdam naar Keulen voor 16 euro (enkele reis)! Vink hierbij aan wat je bent (ik val nog net in de categorie ‘jongere’) en met mijn voordeelurenabonnement krijg ik nog wat korting in Nederland. Dit scheelt ook iets in de prijs.

Mitfahrgelegenheit Keulen – Berlijn: 30 euro
Mitfahrgelegenheit is bril-jant. Als je geen Duitse vrienden hebt, zul je mij er op moeten vertrouwen dat deze website je beste vriend kan worden als je door Duitsland wilt rijden. Mitfahrgelegenheit is een website om carpoolen online te regelen. Overigens kun je ook vanuit het buitenland naar Duitsland rijden, of andersom; klik dan bij het zoeken ‘Ausland’ aan.

Tijdens mijn reis gebruik ik Mitfahrgelegenheit om van Keulen naar Berlijn te ‘carpoolen’. Deze heb ik nog niet geboekt, want het hele ding aan Mitfahrgelegenheit is juist dat het heel spontaan geregeld kan worden. Een gemiddelde rit met Mitfahrgelegenheit van Keulen naar Berlijn is 30 euro. Ik heb er inmiddels al wat ervaring mee; afhankelijk van je medereizigers kun je er de meest hilarische verhalen aan overhouden.

Meinfernbus Berlijn – München: 22 euro
Het is afhankelijk waar je vandaan komt en waar je naartoe moet, maar Meinfernbus kan goedkoper uitpakken dan Mitfahrgelegenheit. Zo reis ik van Berlijn naar München voor 22 euro. Check op deze kaart of er een directe verbinding is tussen de steden waar jij naartoe wilt.

City Night Line München – Amsterdam: 29 euro
Natuurlijk: laten we de nachttrein niet vergeten! Onderdeel van NS Hispeed is de City Night Line en hierdoor slaap ik een nachtje op een slaapstoel, overbrug ik de uren van München naar Amsterdam, en betaal ik daar 29 euro voor.

EasyJet
Ditmaal niet gebruikt omdat ik bovenstaande allemaal vorige week pas heb geboekt (en ik ben dus deze week vertrokken), maar vergeet EasyJet niet. Als je dit namelijk bijtijds boekt, kun je tegenwoordig voor circa 40 euro van Amsterdam naar Berlijn vliegen.

Zorg dan nog dat je bij een vriend slaapt, of ga couchsurfen… En je hoeft alleen nog maar te zorgen dat je af en toe wat te eten binnenkrijgt! Hoezo reizen door Europa duur? Zoals alles moet je gewoon even weten waar je moet zijn!

Momenteel bevind ik me in Keulen. Wil je me volgen tijdens mijn reis? Volg me dan op Instagram @MH_Marte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.