MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Granny’s Finest

Granny’s Finest: iedereen die een beetje modebewust en betrokken is, moet dit bedrijf kennen. Hier wordt namelijk niet zomaar kleding aangeboden: hier zit een verhaal achter.  Het is eigenlijk de perfecte combi: jong creatief talent werkt namelijk samen met senioren in de Rotterdamse wijk Ommoord, en zorgt daarmee voor de productie van handgebreide mode accessoires zoals mutsen, sjaals, wanten, tassen en stropdassen.

Het is met name uniek, doordat ze twee maatschappelijke en sociale doelen hebben:

> Voor het ontwerp wordt jong, creatief talent ingezet dat de laatste fashion inzichten verwerkt in brei-patronen voor de grannies. De samenwerking tussen verschillende generaties zorgt voor een unieke combinatie van fashion met de hand gemaakt op ambachtelijke wijze.

> En dan wordt het vervolgens gemaakt door de grannies.

Van de 2,6 miljoen senioren schijnt naar onderzoek 30 tot 50% eenzaam tot extreem eenzaam te zijn. Granny’s Finest wil deze groep de mogelijkheid geven uit dit sociale isolement te komen door zingeving in de maatschappij. Dit door in groepsverband te breien (breien is een sociale bezigheid). Vervolgens worden voor de senioren leuke uitstapjes georganiseerd, zoals bijvoorbeeld uit eten of naar het theater (ook weer in groepsverband).

Kijk maar eens naar een kleine selectie van alle mooie spullen die ze aan te bieden hebben:

Een geweldige initiatief waardoor de eenzaamheid onder ouderen bestreden wordt en daarnaast een originele springplank is voor jong creatief talent. Het kost je wel wat meer; maar dan weet je zeker dat het letterlijk ‘uit goede handen komt’. Je kunt de grannies overigens ook hoogstpersoonlijk bekijken op hun website: http://www.grannysfinest.com/!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.