ETEN

Recept: Ontbijt // Yoghurt, cranberries & spinazie

Groene Smoothie

Een voedzaam ontbijt heb je in vele soorten en maten. Mijn favoriet is raw havermout. Daarnaast kan ik ontzettend genieten van een smoothie als ontbijt. Het is een snel, ideaal ontbijt voor de lente- & zomermaanden. Bovendien is het goed voor mensen die het ontbijt liever overslaan door gebrek aan eetlust of tijd. Deze smoothie maakte ik twee weken geleden en het is meteen een favoriet geworden.

Green smoothie met cranberries & spinazie

Deze green smoothie zit vol vitamine C, calcium, ijzer en anti-oxidanten. Dit heb je nodig:

  • 2 appels (golden delicious – of elke andere behalve granny smith)
  • 1 handvol spinazie
  • 200 ml bio live yoghurt
  • 1 handvol cranberries (bevoren)

Juice de appels en de spinazie. Doe dit met de rest van de ingrediënten in de blender en blend het 1 minuut op de hoogste stand. Geen juicer? Koop dan troebel appelsap en blend de spinazie met de rest van de ingrediënten. Giet het in een mooi glas en drink het binnen 15 minuten op – dan zijn de voedingsstoffen nog helemaal intact.

Superfoods
Voeg eventueel wat goji besjes toe. Deze bommetjes gezond zitten vol vitamine C en geven het immuunsysteem een flinke boost. Het heeft doorgaans twee tot vier keer zoveel anti-oxidanten als blauwe bessen. Andere voordelen zijn het verbeteren van de vitaliteit, het beschermen van de lever, het verbeteren van je ogen en bloedkwaliteit en ze schijnen zelfs een verjongend effect op de huid te hebben.

Geniet van je gezonde, frisse en snelle ontbijtje!

Wil je op de hoogte blijven van mijn recepten en tips? Volg me dan op Instagram, volg mijn RAW Pinterest Board of bezoek mijn foodblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.