Recept: Smoothie // Groene voorjaarsboost
Smoothies worden, volgens mij, over het algemeen best lekker gevonden. En handig, aangezien een gemiddeld mens op één dag doorgaans niet de hoeveelheid fruit uit een smoothie eigenhandig, in de onverwerkte vorm, naar binnen zal werken. Maar wat als de smoothie niet zo aantrekkelijk donkerrood van kleur is of watertandend paars, maar: groen?
Een tijdje geleden nam mijn collega een enorme, zelfgemaakte, groene smoothie mee, omdat ik mij hierover vrij sceptisch had uitgelaten. “Groene smoothie klinkt… aanvaardbaar,” had ik gezegd. Waarop mijn collega had uitgeroepen dat deze vitaminebommen toch echt tongstrelend kunnen zijn. De beker van mijn collega zag er voor mij – vanuit een kinderlijke intuïtie – niet bepaald appetijtelijk uit. Maar toen kwam dat sipje. En toen een slok. “Heerlijk!” Ja, groene smoothies kunnen dus wel degelijk smakelijk zijn – mits je een beetje gevoel hebt voor wat je in de blender bij elkaar moet gooien.
– Kleine mango
– 100 gram aardbeien (of meer!)
– Grote banaan
– Halve zak spinazie
– Glas water
– (Als je wil, maar is vooral een luxe: passievrucht)
Doe alles in de blender en binnen een mum van tijd heb jij je zelfgemaakte energy booster.