KUNST & CULTUUR

Hart op de Tong // Het verhaal achter de lyrics

Als ik nieuwe muziek in mijn iTunes zet en erachter kom dat de deuntjes me bevallen, gaan deze verse nummers steevast op repeat. Tot ik ze uit m’n hoofd ken of tot ze m’n neus uitkomen. Hoewel tekst natuurlijk niet het enige element is aan muziek dat me kan raken, is er wel een aantal artiesten waarvan de lyrics blijven fascineren en inspireren. De jaren ’90 hits met eenvoudige britney-achtige teksten kunnen dan wel lekker catchy zijn en ja, ik kende deze vroeger ook uit mijn hoofd, maar het zijn natuurlijk vooral de minder simplistische lyrics die tot de verbeelding spreken.

Wanneer je zo’n liedje meezingt kan je toch niet anders dan bedenken welk verhaal erachter zit? Wat heeft de zangeres meegemaakt? Je probeert je eigen emoties op het liedje te projecteren en vraagt je tegelijkertijd af of de artiest precies dát bedoelde wat jij nu voelt. Tenminste, zo werkt het bij mij.

Hart op de Tong is een initiatief van de Keizersgrachtkerk dat hier op in speelt. Zij organiseren avonden met bekende popartiesten waar je niet alleen kunt genieten van een prachtig optreden, maar waar je ook inzicht krijgt in de ideeën van de artiest achter zijn teksten. De nummers worden akoestisch uitgevoerd en een gastspreker gaat telkens in op de tekst van de nummers, de wereldvisie en inspiratiebronnen van de artiest. Een avondvullend programma dat muziek en zingeving op een aantrekkelijke, frisse manier weet te combineren. En voor de maar vijf euro die het kost, hoef je het ook niet te laten! Aanstaande maandag 18 juni is Giovanca aan de beurt. En voor de echte fans: na afloop is er altijd ruimte voor een drankje en kun je nog even met de artiest in kwestie praten.


Hart op de Tong

Tweede editie met Giovanca
Maandag 18 juni om 20:00 (deuren open)
Keizersgrachtkerk; Keizersgracht 566 Amsterdam
Entree: €5,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.