HOTSPOTS

Fijn Plekje // Healthclub great (A’dam)

Vlak voor mijn vakantie naar Lanzarote, werd ik door healthclub great uit Amsterdam Zuid uitgenodigd voor een mini experience. Dit heb je misschien ook wel gezien op mijn Instagram (MH_Marte). Nu sport ik zelf al bij een andere sportschool, maar wilde ik deze ervaring natuurlijk niet afslaan. Want great; dat is niet zomaar een sportschool. Dit beloofde véél meer te zijn. Naast “health” en “sports”, staan de onderwerpen “wellness” en “food” namelijk ook centraal.

Great bevindt zich op Ruysdaelstraat 88-90, in Amsterdam Zuid:

20140319-121222.jpg

20140319-121232.jpg

Mijn mini experience begon met een uur personal training van Tim, één van de eigenaren van de sportschool. Nu ben ik – if I may say so – (gelukkig) aardig fit, dus ging me dit aardig goed af. Ik heb wel RSI-klachten, en met personal training krijg je in een uur tijd toch opeens heel veel tips waar je veel mee kunt. Niet te vergeten: je moet de oefeningen altijd afmaken. Er kijkt immers altijd iemand mee…

Om het optimale uit je leven te halen, heb je een combinatie van een aantal factoren nodig; regelmatige lichaamsbeweging, uitgebalanceerde en gevarieerde voeding, voldoende ontspanning en last but not least; een balanced mind. Als deze factoren kloppen, zijn mensen in staat ieder doel te verwezenlijken”, aldus Tim

Door super hip en nieuw apparatuur (Mycloud van Technogym), waarbij je YouTube filmpjes kunt bekijken, tegelijkertijd kunt skypen, en ga zo maar, krijg je bij great ook een persoonlijke ‘sleutel’. Op deze sleutel staat jouw work-out programma, en als je je oefeningen hebt gedaan, rekent de sportschool voor je uit wat je hebt gedaan en wat je een volgende keer moet doen om verder te komen. Ik was ontzettend onder de indruk van dit nieuwe systeem. In plaats van laveloos veel dezelfde oefeningen te doen iedere heb, heb je door dit systeem echt een effectieve work-out.

20140319-121305.jpg

Na m’n work-out werd ik getrakteerd op bij de wellness-sectie. Ze hebben diverse sauna’s, dus ik mocht ook de sauna’s in om even goed bij te komen van m’n work-out. Zo kun je genieten van een infrarood- en stoomkamer, een Finse sauna, een cooldown room en een zonnebank (laatste ben ik minder van en stimuleer ik ook niet).

20140319-121242.jpg

Toen ik de douche instapte, was het echt alsof ik in een wellness was, in plaats van een sportschool waar mensen “even snel” komen sporten. Met een “zen” muziekje, overal Rituals zeepjes, schone handdoeken en een modern interieur, kun je douchen onder gigantische douchekoppen die op het plafond zijn bevestigd. Ik had hier niet alleen getraind, ik werd hier zowaar echt rustig

20140319-121314.jpg

Daarna kreeg ik ook nog eens een overheerlijke massage. Een sauna in een sportschool: OK, dat is niet nieuw meer. Maar dit toch echt wel. M’n spieren hadden net hard gewerkt, en opeens mochten ze compleet in de relax zone komen. Wat was dat lekker!

Maar m’n mini experience was nog niet afgelopen. Ik kreeg een heerlijke salade aan de bar/receptie als toetje. Nu mag het menu wel wat uitgebreid worden als ze echt willen inspelen op ons foodies, maar al met al was ik heel tevreden over het totaalconcept. Tijdens m’n salade maakte ik kennis met een van de medewerkers van great: een mental coach. Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, faciliteert great namelijk ook in mindcoaching. In great’s visie zijn body en mind namelijk zo met elkaar verweven, dat de zorg voor beide onder één dak aangeboden wordt.

20140319-121254.jpg

Great bleek dus niet alleen een sportschool te zijn: hier gaat het om de totaalbeleving van bewust leven. Naast een uitgebreide cardo- en krachtruimten, hebben ze dus ook een wellness-sectie, een fysiotherapeut, voedingsdeskundige en zelfs een mental coach.

Ik kan healthclub great daarom zeker aanraden voor mensen die in de buurt wonen en wat meer mind willen toevoegen aan hun sportleven, en natuurlijk het prijsje kunnen betalen! Ik vond het in ieder geval een heel fijne ervaring. Je kunt de soorten lidmaatschap hier bekijken.

Healthclub great
Ruysdaelstraat 88-90
www.thats-great.nl