Heengaan: Jimmy Nelson expositie in Amsterdam

Van 13 mei tot en met 19 juni 2016 presenteert Rademakers Gallery in Amsterdam als eerste galerie in Nederland nog nooit eerder vertoonde beelden van fotograaf Jimmy Nelson. Verwacht nieuw werk en foto’s uit zijn omvangrijke archief. Ook zijn er portretten te zien van volkeren die hij fotografeerde voor zijn succesvolle project en boek ‘Before They Pass Away‘.

Tijdens de solo-expositie ‘Jimmy’s VIP’ worden foto’s gepresenteerd van de ‘Very Important People’ voor Jimmy Nelson zelf. Met zijn fotografie wil hij zijn niet aflatende enthousiasme voor het leven overbrengen.

Expositie Jimmy Nelson Opening Amsterdam1

Expositie Jimmy Nelson Opening Amsterdam2

the legend himself tijdens de opening (persoonlijke ontmoeting zie je hier!)

Expositie Jimmy Nelson Opening Amsterdam4

Jimmy Nelson reisde jarenlang de wereld over om op de meest afgelegen plekken stammen te fotograferen in hun pure schoonheid en culturele uiterlijke verschijningen. Hij wil hiermee vastleggen wat dreigt te verdwijnen. Door de toenemende globalisering worden traditionele gebruiken, rituelen en klederdracht langzaam naar de achtergrond verdrongen.

De fotograaf wil niet alleen een visueel naslagwerk achterlaten voor toekomstige generaties, maar ook de mensen die hij gefotografeerd heeft zich laten realiseren hoe belangrijk hun cultuur is. Daarvoor reisde hij terug naar diverse stammen om het boek ‘Before They Pass Away’ ook aan hen te laten zien. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 120.000 exemplaren verkocht. Jimmy Nelson fotografeert al bijna dertig jaar. Zijn eerste visuele dagboek over het toen nog gesloten Tibet trok internationaal de aandacht. Vanaf 1991 reisde hij met zijn vrouw Ashkaine Hora Adema drie jaar door China. Zij publiceerden samen het boek ‘Literary Portraits of China’. Sinds 1997 werkt Jimmy Nelson ook in opdracht en fotografeert hij unieke culturen met een traditionele vijftig jaar oude plaatcamera.

Locatie:
Rademakers Gallery
KNSM-Laan 291, Amsterdam

Meer info? Check www.beforethey.com & www.rademakersgallery.com.

Ga jij ook een kijkje nemen?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

2 reacties

Gemiste kans -

Ah zonde, ik heb deze expositie helemaal gemist. Had deze graag willen zien!

annelies -

Super expositie! Prachtige foto s Dank voor deze tip!☺

Reageer ook