MODE & BEAUTY

Het gezicht achter // Chica Bonita

Onlangs zette ik Chica Bonita in mijn lijstje van absolute favorites. Deze week: het gezicht achter Chica Bonita: Mireille Bak!

Chica Bonita 4

Het gezicht achter Chica Bonita: Mireille Bak

Producten: (Handmade) accessoires & interieur.

Anno: 2001

Oorsprong: Vanaf mijn 19e ben ik begonnen met het ontwerpen en maken van accessoires, mozaïeken en concepten bedenken. Uiteindelijk heb ik aan al deze bezigheden een logo gekoppeld: Chica Bonita. Ik heb veel gereisd, waardoor ik mijn passie en interesse ontwikkelde voor bijzondere stoffen, bloemen en ontwerpen. Chica Bonita heeft echter altijd bestaan naast mijn kinderkledingagentschap; meer als creatieve uitlaatklep. Begin dit jaar heb ik Chica Bonita op nummer één gezet.

De stoffen/materialen die ik gebruik zijn: Oude stoffen van verschillende volksstammen, leer, linnen, koper en oud zilver. Papieren bloemen voor de flower crowns.

Producten worden gemaakt door: De flowercrowns en meerdere accessoires worden gemaakt door local vrouwen in Noord Thailand. Zij leven een zelfstandig bestaan door de verkoop hiervan. Zij scheppen, kleuren en creëren de flowercrowns bijvoorbeeld helemaal zelf. In Nederland verwerken we oude hill tribe stoffen in onze producten.

Producten worden gemaakt in:
De basis wordt gemaakt in Noord Thailand en ons atelier in Nederland, maar sommige sieraden en tunieken komen ook uit Marokko en India.

Heeft als missie: Samenwerken met kleine ondernemers en locals over de hele wereld die een passie hebben voor hun ambacht. Ook wil ik zelf betrokken zijn bij het hele proces van design, productie en verkoop. Dit onder goede werkomstandigheden zodat ook zij financiele vrijheid opbouwen en hun kinderen naar school kunnen sturen. Daar hecht ik waarde aan. Als laatste wil ik mensen inspireren met mijn werk en altijd trouw blijven aan mijn eigen mening en visie.

Haalt inspiratie uit: Strand, reizen, creatieve geesten, kunst, licht spiritituele boeken, mensen met een passie. Mijn lieve dochter is altijd een inspiratiebron en een groot voorbeeld voor mij.

Mode betekent voor mij: Laten zien wie je bent en waar je voor staat. Dat mag vaak net even anders zijn, maar het is met name belangrijk dat mensen hun eigen stijl hebben. Comfort, mooie stoffen en bijzondere patronen. Respect voor de productie omstandigheden hoort daar zeker bij in deze tijd. Op dit moment is mijn stijl een modebeeld. Ik vaar er lekker in mee met mijn bedrijf. Mijn stijl zal altijd geïnspireerd worden door verschillende culturen en klederdrachten.

Mijn eigen favorieten zijn: Een Indiaas roze jurkje, gevonden op de fleamarket in Goa. En zonder zelfontworpen Chica Bonita tas of clutch ga ik de deur niet uit…

Droomt van: Het uitgroeien van Chica Bonita tot een ‘global company’ met een hoop creatieve werknemers die met passie en plezier werk verrichten. Het liefste zou ik naar een warm land verhuizen en mijn werk gedeeltelijk overlaten aan werknemers in Nederland door op en neer te vliegen. Verder wil ik zo veel mogelijk reizen op zoek naar oude, mooie stoffen en creaties.

Bekijk hier mijn foto’s met de armbanden van Chica Bonita en check de website van Chica Bonita hier. Kopen? In de winter komt er een webshop online. Bekijk de contactgegevens van Mireille op de website van Chica Bonita of stuur gelijk een mailtje naar mireille@chicabonita.nl. Like Chica Bonita natuurlijk ook op Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.