KUNST & CULTUUR

Het gezicht achter de shoot van Moderne Hippies // LabvanSaar

ReneeJoppeModerneHippies

Zoals je onlangs kon lezen, hadden we laatst een fotoshoot. Foto’s die we momenteel op onze site gebruiken (kijk maar eens hier, hier en hier bijvoorbeeld), we aan de pers kunnen geven, en die je vast en zeker vaker terug gaat zien. Benieuwd achter het meisje die al deze leuke foto’s heeft gemaakt? Dat is Renée Joppe, maar in de fotografiewereld beter bekend als ‘Labvansaar’.

Vertel ons eens Renée, vanwaar ‘Labvansaar’?
De meeste fotografen gebruiken gewoon hun eigen naam, maar ik wilde graag iets wat meer zegt; wat past bij mijn stijl en hopelijk nieuwsgierig maakt. Mijn tweede naam is Saar, van Sara (bedankt mam!). Lab staat voor laboratorium, wat zoveel betekent als ‘een ruimte voor onderzoek’ – en dat spreekt me aan. Reageerbuisjes heb ik natuurlijk niet, maar ik ben wel veel bezig met wat ik kan doen om mijn foto’s meer te maken dan een leuk kiekje.

En waar bestaat Labvansaar dan uit?
Er worden andere aspecten toegevoegd aan de fotografie, zo ook bij een deel van jullie foto’s. Fijn dat ik die vrijheid kreeg overigens! Ik fotografeer ook veel analoog en met instant camera’s zoals Polaroid, behoorlijk kostbaar maar het geeft me de mogelijkheid de sfeer van een foto(serie) te versterken. Het kiekje alleen is niet meer voldoende voor me, iedereen heeft een camera en de foto’s vliegen je om de oren op de social media. Het is als professioneel fotograaf dan ook heel belangrijk geworden om ‘eigen’ te zijn, en dat uit zich bij mij onder andere in mixed media.

Wat heb je hiervoor gestudeerd?
Vorige maand ben ik afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam, met als afsluiter een gave expositie aan de Plantage Doklaan. De Fotoacademie is bepaald geen cursus, het vergt veel van je, maar ik heb er zo ontzettend veel geleerd!

ReneeJoppe2ModerneHippies

Vertel ons eens meer over het gezicht achter Labvansaar…
Ik ben opgegroeid op een boerderij midden in het bos, en inmiddels woon ik wel in een dorp met mijn vriend en twee katten, maar de stad en de zee hebben mijn eindeloos verlangen. De auto is dan ook onmisbaar voor me, ik ben ieder weekend weer ergens anders te vinden. Mijn longboard, een kleed, en een nood-logeertjasje liggen dan ook standaard achterin.

Waar haal je je creativiteit vandaan?
Eigenlijk uit alles wat ik doe en leef. De muziek die ik luister, dingen die ik meemaak; alles kan een inspiratie zijn. Ik kan niet stil zitten, ben chaotisch en rommelig. Daardoor kan het bijvoorbeeld zijn dat op mijn foto ineens een koffievlek blijkt te zitten. Op precies de goede plek. Geniaal. Dat brengt me dan weer op nieuwe ideeën…

ReneeJoppe3ModerneHippies

Je hebt natuurlijk ook met ons samengewerkt… Is dit soort fotografie iets wat je in de toekomst vaker zou willen doen?
In principe richt ik me op de mode en lifestyle van de skate- en surfcultuur, maar Moderne Hippies zit daar niet ver vandaan. Dat kon je ook wel merken aan de klik die we meteen hadden, en het beviel me erg goed! Wanneer het aansluit bij mijn eigen interesses en de lifestyle past binnen mijn soort werk, waarom niet?

We willen je onwijs bedanken voor de prachtige fotoreeks die je van ons hebt gemaakt! Wat is de laatste boodschap/tip die je alle moderne hippies in de wereld wilt meegeven?
Moderne Hippies hebben geen tips nodig! Vooral een tip voor de mensen die denken dat jullie geitenwollensokken dragen; niets is minder waar. Deze dames weten wat ze willen en gaan ervoor! Ze zijn slim, reislustig en genieten ontzettend van de mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Niets geitenwollensokken, gewoon fijne slippers. Net als ik.

Kom op jongens, support dit soort creatievelingen in de wereld! We hebben ze hard nodig. Neem eens een kijkje op haar website en geef haar een dikke vette like op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.