MODE & BEAUTY

Het gezicht achter // Indian Cress

Onlangs zette ik Indian Cress in mijn lijstje van absolute favorites. Deze week: het gezicht achter Indian Cress: Alexandra Versteeg!

alexandra_indiancress_Martesfavorite

Het gezicht achter Indian Cress: Alexandra Versteeg

Producten: Haarkransjes

Anno: 2013

Oorsprong:  Zo’n drie jaar geleden kreeg ik een bloemenkransje, dolblij droeg ik hem iedere zonnige dag, tot een tijdje geleden mijn creatieve zomerkriebels opborrelden en ik me bedacht dat ik ze zelf ook kon maken. Inmiddels heb ik een zeer uitgebreide collectie kransjes waar veertjes, verschillende bloemen, glaskralen en schelpen in verwerkt worden.

Mijn merk noemde ik ‘Indian Cress’ vernoemd naar een bloem in de romantische tuin van mijn grootouders. Al snel liep het storm bij Indian Cress en ben ik dag in, dag uit, kransjes aan het maken. Door er constant mee bezig te zijn komen de leukste ontwerpen te boven, waarbij ik mezelf steeds weer weet te verbazen. De ontwerpen variëren van een Indiaase krans naar een surfer chic look of de wilde flowercrown. Voor ieder wat wils!

De stoffen/materialen die ik gebruik zijn: De materialen lopen erg uiteen tussen de verschillende type kransen. Zo hebben de groene, gevlochten tuinkransjes kleine bloemen en veertjes en de bewerkte kransen verschillende linten, variërend van lichtblauw tot bordeauxrood.

Omdat de meeste materialen uit mijn eigen collectie komen, zijn alle kransjes uniek. Hierdoor behouden de kransjes hun originaliteit, wat naar mijn mening juist de charme is van mijn merk!

Producten worden gemaakt door: Tot nu toe red ik het om aan de vraag te voldoen, maar wellicht heb ik in de toekomst een creatieve buddy nodig.

Producten worden gemaakt in: Mijn studentenkamertje in Leiden.

Heeft als missie: Mijn passie voortzetten, zolang ik het leuk blijf vinden zullen er Indian Cress-jes op Facebook en op de festivals te spotten zijn.

Haalt inspiratie uit: Dromenland.

Mode betekent voor mij: Be yourself. Ook al is het min tien, zet een bloemenkrans op als je daar gelukkig van wordt!

Mijn eigen favorieten zijn: De IJ-hallen in Amsterdam-Noord, Sjerpentine op de Albert Cuyp en Leuke Zaak in Leiden.

Droomt van: Een gigantisch atelier met aangrenzend een Engelse tuin en zoveel mogelijk gelukkige hondjes.

Bekijk hier mijn foto’s met de hoofdbandjes van Indian Cress en check de Facebook pagina van Indian Cress hier. Kopen? Dat doe je via haar Facebook pagina! Allemaal nog lekker jong en persoonlijk dus, precies waar wij van houden. Veel plezier ermee!