MODE & BEAUTY

Het gezicht achter // KekkeCamerariem.nl

Onlangs zette ik KekkeCamerariem.nl in mijn lijstje van absolute favorites. Deze week: het gezicht achter KekkeCamerariem.nl: Dirk van der Hoeven!

DirkvanderHoeven_ModerneHippiesHet gezicht achter KekkeCamerariem.nl: Dirk van der Hoeven

Producten: Kekke camerariemen, lenspockets en binnenkort ook kekke camerapolsbandjes (voor kleine digitale camera’s) en kekke lensdoppen.

Anno: 2013

Oorsprong: In 2012 kocht ik een spiegelreflexcamera. Mijn vriendin verklaarde me meteen voor gek, omdat ik volgens haar voor schut liep met zo’n grote camera om m’n nek. Twee maanden later op vakantie in Cinque Terre en Toscane, Italië, kregen we echter al snel lol in het fotograferen, mede doordat we zeker niet de enige waren met zo’n groot fototoestel. Alleen vonden we dat die camerariem wel een kleine metamorfose kon gebruiken. Een lange zoektocht op internet volgde, maar we konden geen kwalitatieve, betaalbare en kekke camerariem vinden.

Uiteindelijk ben ik in april 2013 begonnen met het uitwerken van ideeën, onderzoeken van mogelijkheden, kwaliteit van samples beoordelen, webshop bouwen etc. Na het vinden van de juiste partner die dezelfde weg had bewandeld, ging het erg snel en kon ik half juni mijn webshop openen.

De stoffen/materialen die ik gebruik zijn: Dat verschilt per camerariem, maar over het algemeen: leer, katoen, nylon, hennep en neopreen. Het verschil met andere leveranciers van camerariemen is dat we een mooi, kwalitatief en comfortabel product tegelijkertijd willen leveren. Stoffen die we gebruiken moeten duurzaam, mooi, zacht en natuurlijk kwalitatief zijn. Als een stof mooi is, maar niet zacht genoeg, dan kiezen we hier niet voor. Aan de binnenzijde van de camerariem gebruiken we neopreen omdat dit extreem comfortabel en zacht is, zodat je je camera met plezier om je nek kunt dragen.

Producten worden gemaakt door: Het was bij voorbaat al een illusie dat ik de camerariemen die ik voor ogen had überhaupt zelf kon maken. Onderzoek wees al snel uit dat het zelf produceren veel te moeilijk zou zijn, en dat ik dat niet even naast mijn fulltime baan kon doen. Het produceren van de camerariemen wordt daarom uitbesteed en op kleine schaal geproduceerd door kleine lokale kleermakers in Hong Kong onder normale arbeidsomstandigheden. Mijn partner zit in Hong Kong en via skype hebben we dagelijks contact over nieuwe stoffen, nieuwe producten en ontwikkelingen. We produceren in kleine oplages waardoor ontwerpen redelijk uniek zijn en er steeds weer nieuwe kekke camerariemen in de webshop verschijnen.

Producten worden gemaakt in: Hong Kong.

Heeft als missie: Iedereen verlossen van die suffe, standaard camerariemen door het aanbieden van hippe, stijlvolle, vrolijke, leuke, kekke en betaalbare camerariemen en accessoires.

Haalt inspiratie uit: Vakanties, fotograferen, leuke dingen ondernemen, trends spotten & blogs volgen.

Mode betekent voor mij: Jezelf zijn en blijven.

Mijn eigen favorieten zijn: Scotch & Soda, Minimum & Clarks en voor de zomer: Mipacha’s!

Droomt van: Op dit moment… van het tegenkomen van fotograferende toeristen in Italië met kekke camerariemen om.

Bekijk hier mijn foto’s met de camerariem van KekkeCamerariem.nl en check de website van KekkeCamerariem.nl hier. Kopen? Dat doe je via de website! Like ze op Facebook of volg ze op Instagram.