MODE & BEAUTY

Het gezicht achter // MOOST Wanted

Onlangs zette ik MOOST Wanted in mijn lijstje van absolute favorites. Deze week: het gezicht achter MOOST Wanted: Marinka Oostveen!

Marte's favorites :: Marinka Oostveen

Het gezicht achter MOOST Wanted: Marinka Oostveen

Producten: Armbanden, kettingen en hoofdbandjes

Anno: 2012

Oorsprong: Inmiddels zo’n anderhalf jaar geleden werkte ik in een kleine kinderkledingwinkel in Utrecht. Voor het inpakken van de kleding gebruikten we verschillende soorten touw en stofjes. Op een rustige dag ben ik hiermee wat gaan draaien en dit resulteerde in een ketting. Ik moet eerlijk zeggen dat het nog alles behalve fantastisch was, maar toch werd hij door de winkel gebruikt als accessoires voor de poppen. Verschillende enthousiaste reacties volgden en voordat ik het wist had ik mijn eerste koper. Dit zette mij uiteraard aan het denken.

Twee maanden later, in februari 2012, ben ik naar San Francisco gegaan om mijn idee verder uit te werken. Want hoe kan dit beter dan in een stad als San Francisco! Het vrije karakter, de mentaliteit waar alles kan en uiteraard de hippie style die daar niet uit het straatbeeld te denken is.

Ik heb een half jaar in San Francisco gewoond en in die tijd ben ik bezig geweest met het uitwerken van mijn sieraden. Uiteindelijk is hier een prachtig product uitgekomen waar ik echt trots op ben. Hierna ging alles in een sneltrein vaart. Op 1 november 2012 is mijn website online gegaan. In eerste instantie had ik nog de gedachte om het alleen bij een webshop te houden, maar al gauw werd duidelijk dat er meer belangstelling was. Ondertussen ligt MOOST Wanted in zes verschillende winkels en moet ik mezelf nog iedere dag knijpen om me te beseffen dat dit allemaal geen droom is.

De stoffen/materialen die ik gebruik zijn: Dit is heel verschillend per armband, maar over het algemeen gebruik ik veel leer, katoen, tricot, zijde en hennep.

Producten worden gemaakt door: In eerste instantie maakte ik dit zelf allemaal met de hand, maar al snel werd duidelijk dat ik de stijgende vraag niet aan kon. Ik heb daarom besloten om machines te laten produceren die het werk ondersteunen. Het is eigenlijk heel lastig om uit te leggen, maar je kunt hierbij denken aan een soort naaimachine. Op dit moment maakt mijn moeder de sieraden met deze machine (schat dat het is!), maar door de groei van MOOST Wanted zijn we nu bezig met het uitbesteden van het productieproces.

Producten worden gemaakt in: Nederland

Heeft als missie: Missie heb ik niet. Ik leef met de dag en zie wat er op mijn pad komt.

Haalt inspiratie uit: San Francisco. Deze stad is voor mij wel een enorme inspiratiebron geweest. Daarnaast blijft de natuur een belangrijk punt voor mij. Ik vind het belangrijk om mijn sieraden met zoveel mogelijk natuurlijke materialen te vervaardigen.

Mode betekent voor mij: Jezelf kunnen onderscheiden.

Mijn eigen favorieten zijn: Scotch and Soda, Brandy & Melville en Sunaj.

Droomt van: Een eigenzinnig boetiekje in de negen straatjes van Amsterdam!

Bekijk hier mijn foto’s met de armbanden van MOOST Wanted en check de website van MOOST Wanted hier. Kopen? Dat doe je in één van de winkels, of online. Veel plezier ermee!