MODE & BEAUTY

Het gezicht achter // By Pipit

Onlangs zette ik By Pipit in mijn lijstje van absolute favorites. Deze week: het gezicht achter By Pipit: Eveline Lingbeek!

By Pipit Het gezicht achterHet gezicht achter By PiPit: Eveline Lingbeek

Producten: Handgemaakte sieraden, hoofdbandjes, hoeden, clips en accessoires.

Anno: 2011

Oorsprong: By PiPit is ontstaan uit een grote liefde voor cultuur en mode. Na gestudeerd te hebben aan het AMFI (Fashion & Branding), ben ik samen met een vriendin een grote reis gaan maken door Azië en Australië waar ik enorm veel inspiratie heb opgedaan. Vol energie en ideeën kwam ik terug. Vooral in Australië werden mijn ondernemende kwaliteiten geprikkeld. Je hebt daar enorm veel initiatieven/marktjes/events waar beginnende merken samen komen en de mooiste creaties laten zien. Qua ontwerp en sfeer voelde ik mij erg aangetrokken tot deze merken. Eenmaal terug in Nederland, ben ik toch de kant opgegaan die ik voor mijn reis al in mijn hoofd had, maar al snel werd duidelijk dat ik het dichter bij mijzelf moest zoeken… By PiPit was geboren!

Iemand zei ooit tegen mij dat ik een ‘sierder’ ben. Dat hij zag dat ik ervan houd om dingen mooier te maken, op te tooien, te versieren. Juist, het creëren van authentieke, handgemaakte items waarmee je jouw eigenheid laat zien. Sieraden kunnen net die extra touch geven die jouw plaatje compleet maken.

De stoffen/materialen die ik gebruik zijn: Veel leer, halve edelstenen als amazonite, jaspis en agaat. De kettingen zijn van metaal (rhodium) of verguld. Er zit dan een klein goud laagje over de ketting heen waardoor de kleur beter blijft en mensen met allergiën de sieraden kunnen dragen! Verder werk ik met veel natuurlijke materialen als been, hout, zijde, schelp, koraal (gekweekt) en vele veren van o.a. de fazant, gans, haan, parelhoen, papegaai.

Producten worden gemaakt door: Mij! Af en toe krijg ik hulp bij veel vraag. In de toekomst hoop ik het productieproces te gaan uitbesteden.

Producten worden gemaakt in: Op mijn werkplek in Amsterdam. Alle onderdelen komen van over de hele wereld. Ik struin echt alles af op zoek naar bijzondere, betekenisvolle onderdelen. Deze vondsten blaas ik nieuw leven in met de sieraden van By PiPit. Dit maakt het extra bijzonder. Veel bedels (zoals de bull bijvoorbeeld) komen uit de VS.

Heeft als missie: By PiPit stelt zich ten doel om op een onderscheidende en betekenisvolle wijze invulling te geven aan actuele behoeften en te zorgen dat mensen zich verbonden voelen met het merk. Authenticiteit staat centraal.

‘Inspired and inspiring. She embraces her spirituality, aspires to her dreams, she lives through her passions, free as a bird, radical, independent, her style is her own, existential…’

Haalt inspiratie uit: Ik raak geïnspireerd door kleuren, natuur, vormen, oude stammen en hun spirituele gedachtegoed. Ontdekkingen van over de hele wereld wat resulteert in verhalen, symbolen die de sieraden meer waarde geven. Kijk bijvoorbeeld naar de ketting ‘Buffalo’ gemaakt met een echte tand van een buffel, veren en een skull van been. De tand beschermt je tegen het kwaad volgens de oude legende. De veer staat voor vrijheid & vertegenwoordigen de kracht van lucht en wind volgens de ‘ Native Americans’. Of de pijlpunt die alertheid symboliseert in bijvoorbeeld de ketting ‘Tomahawk’ gemaakt van halve edelsteen (agaat). Ook zie je de bizon een paar keer terugkomen die staat voor overvloed, welvaart en kalmte. Volgens de Indianen deel van de ‘Great Spirit’, de universele kracht waar al het leven vandaan komt. Prachtig toch?

Mode betekent voor mij: Expressie, een manier om je uit te drukken, te onderscheiden of gevoel neer te zetten. Een manier om je identiteit te etaleren. Mijn eigen favorieten zijn: Isabel Marant, Lanvin om twee grote Franse designers te noemen. Maar ook Zadig & Voltaire of Brandy Melville met haar bohostyle/edgy twist. Qua style vind ik Erin Wasson & Freja Beha Erichsen twee bijzondere mode iconen!

Droomt van: Uitbreiding van het merk By PiPit!

Bekijk hier mijn foto’s met de Bliss Bracelet Sand armband van By Pipit en check de website van By Pipit hier. Kopen? Doe je in de webshop. Veel plezier ermee!