Het is #FASHREV week!

Yay, het is tijd voor een revolutie! En niet zomaar een: vanaf vandaag (18 april) tot en met 24 april is het namelijk Fashion Revolution Week! Tijd om (extra) stil te staan bij fast fashion, eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame mode-initiatieven. Het is de week waarbij iedere burger bewustzijn zou moeten opeisen bij de kledingmerken, met een simpele tag naar het merk en de vraag:

#whomademyclothes?

Op deze manier roepen we gezamenlijk namelijk op voor een betere, transparante mode-industrie.

Join fashrev week

Ook Moderne Hippies zal de gehele week in het teken staan van de #fashrev week. Hier delen we de leukste tips op het gebied van eerlijke en duurzame mode, vintage winkels in Amsterdam en persoonlijke stukken over hoe het is om enkel fair en tweedehands te kopen en kleding te lenen. We hebben een vintage lookbook voor je klaarstaan en nog een paar andere faire looks. Wie zegt dat dit onderwerp niet rete-cool cool en inspirerend is? Deze week laten wij het aan je zien.

Vorig jaar vroegen 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? en waren er 124 miljoen hits. Dit jaar wil de organisatie dat 900.000 mensen meedoen en dat tenminste 160 kledingmerken reageren. Wij hopen hier deze week een beetje bij te helpen. Vorig jaar was het trending topic; dit jaar willen ze dat weer, maar kan het zelfs nog wat beter. Daarom vragen we jullie hulp, door ook zo veel mogelijk te delen op social media. Doe je mee? #FASHREV

Ook leuk: lees de Fashion Revolution Tag van vorig jaar terug!

Meer info vind je op www.fashionrevolution.org.

4 reacties

Vera -

Yes whoohoo! Ik ben sinds de True Cost ook gestopt met shoppen bij de fast fashion ketens! Tot nu toe echt nog niets meer gekocht daar en al twee vintage items ingeslagen. Soms wel lastig als ik gauw iets moet hebben; je moet gewoon iets langer zoeken en speuren. Maar je word wel veel meer bewuster van wat je hebt en wat je er ongeveer bij wilt. Hele fijne artikelen. Thanks!

Kim -

Jaaa, ik doe ook mee! Ben je zondag ook als blogger aanwezig in Amsterdam? Ik ben erbij en ga vloggen :)

Zoë -

Hey Kim!
Ik kom zondag ook en zal om 15.00 uur aan de ‘ecotafel’ van Ecoland TV zitten! Tot dan?

Sara -

Jaaaa! Awesome! Dit jaar hoorde ik er voor het eerst van (hoe kon ik vorig jaar nog niet weten dat het bestond?!), maar wát een goed initiatief en wat tof dat je hier zoveel aandacht aan besteedt. Ik ga het zeker doen en ik ben benieuwd naar de rest van jullie fashionposts deze week!

Reageer ook