DUURZAAM

Het is #FASHREV week!

Yay, het is tijd voor een revolutie! En niet zomaar een: vanaf 18 tot en met 24 april 2016 is het namelijk Fashion Revolution Week! Tijd om (extra) stil te staan bij fast fashion, eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame mode-initiatieven. Het is de week waarbij iedere burger bewustzijn zou moeten opeisen bij de kledingmerken, met een simpele tag naar het merk en de vraag:

#whomademyclothes?

Op deze manier roepen we gezamenlijk namelijk op voor een betere, transparante mode-industrie.

Join fashrev week

Ook Moderne Hippies zal de gehele week in het teken staan van de #fashrev week. Hier delen we de leukste tips op het gebied van eerlijke en duurzame mode, vintage winkels in Amsterdam en persoonlijke stukken over hoe het is om enkel fair en tweedehands te kopen en kleding te lenen. We hebben een vintage lookbook voor je klaarstaan en nog een paar andere faire looks. Wie zegt dat dit onderwerp niet inspirerend is? Deze week laten wij het aan je zien.

Vorig jaar vroegen 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? en waren er 124 miljoen hits. Dit jaar wil de organisatie dat 900.000 mensen meedoen en dat tenminste 160 kledingmerken reageren. Wij hopen hier deze week een beetje bij te helpen. Vorig jaar was het trending topic; dit jaar willen ze dat weer, maar kan het zelfs nog wat beter. Daarom vragen we jullie hulp, door ook zo veel mogelijk te delen op social media. Doe je mee? #FASHREV

Ook leuk: lees de Fashion Revolution Tag van vorig jaar terug!

Meer info vind je op www.fashionrevolution.org.