INSPIRATIE

Het Marokkaanse Sprookje #16 // 1 jaar later

Dit is een verhalenreeks die iedere woensdag op Moderne Hippies te lezen is.
Tip: lees eerst de voorgaande verhalen.

Chanti

© Photo Analogue by Dounia Fikri

Dag lieve lezers,

Kennen jullie mij nog? Ik ben Chanti, schrijfster van alle verhalen van Het Marokkaanse Sprookje. Wellicht voor de nieuwe volgers van MH een onbegrip, maar voor de oude garde een “statement” met mijn drie keywords: zwanger, kanker en dakloos zijn.

Het is bijna een jaar geleden dat ik van start ging bij Moderne Hippies. Met volle teugen begon ik met mijn wekelijkse blog, 15 weken lang. Ik kreeg veel trouwe lezers die uit nieuwsgierigheid en met liefde mijn verhaal begonnen te lezen, maar ook kritische vragen en onbegrip waren ter sprake.

Het schrijven van mijn blog was op dat moment de juiste verwerking na en tijdens al mijn avonturen. In plaats van het gaan-naar-een-psychologe kon ik het mooi van mij afschrijven. Dacht ik. Maar niets bleek minder waar: er was uiteraard ook een keerzijde. Ik realiseerde en besefte soms de consequenties van het schrijven niet. Vanuit mijn directe omgeving werd me dat namelijk niet altijd in dank afgenomen. Goede vrienden werden ineens kennissen.

Ik moest weg, van iedereen. Van al mijn geliefde dierbaren, kennissen, klanten en trouwe lezers. Waarnaartoe? Er was maar één oplossing: terug naar de bron. Terug naar de plek waar alles was begonnen, terug naar Marokko. Eind december 2014 vloog ik terug. Een zoektocht naar mezelf, een retraite naar stilte en hopelijk een bron van heling.

Nu ben ik weer terug in Nederland. We zijn precies een jaar verder. Mijn gezondheid liet het helaas de afgelopen weken afweten. Ik heb van sommige fouten geleerd en ben weer terug bij het begin. En terwijl ik nu in het NU schrijf, ga ik met jullie terug in de tijd. Volgende week: week 17.

Liefs, Chanti