INSPIRATIE

Het Marokkaanse Sprookje #36 // Hotel Buiten

Dit is een verhalenreeks die iedere woensdag op Moderne Hippies te lezen is.
Tip: lees eerst de voorgaande verhalen.

Het Marokkaanse Sprookje 36 - 1

Van de ene blauwe parel in Marokko kwam ik weer terecht in een andere blauwe parel in Amsterdam West: Hotel Buiten.
Voor mijn vertrek had ik al contact met ze opgenomen om daar mijn wekelijkse yogalessen te gaan geven. En ja, zowaar op zondag 15 juni 2014 ging ik van start.
Ik was gezond zenuwachtig, daar ik al lange tijd niet meer mijn practice had mogen delen. Daarnaast was het een bevestiging dat ik weer langzaamaan terugkwam in de maatschappij en mijn eigen “ik” weer mocht herontdekken. Terug in de “samenleving”, althans – zou voelde het voor mij…

De les begon om 11 uur en iedereen nam zijn/haar eigen yogamat of -handdoek mee. We waren met z’n zessen, niet een al te grote groep dus, maar ideaal om mee te beginnen en ieder de juiste aandacht te geven. Wow, wat was ik aan het genieten: de zon scheen en alle natuurelementen waren van dien. Met elkaar zaten we in een heerlijke meditatieve flow.
Na de les praatten we nog wat na onder het genot van een heerlijk kopje thee, koffie en soms zelfs met één van hun overheerlijke huisgemaakte taarten.

Hotel Buiten is echt één van mijn favoriete buitenplekken in Amsterdam. Er hangt een laid-back sfeer zonder alle poeha van zien en gezien te worden. Buurtbewoners, jong en oud, gekleurd en blank, alles is een mooie mix. Zoals het hoort. Met veel plezier ging ik wekelijks naar mijn nieuwe “werkplek” en kreeg ik stap voor stap meer animo voor mijn wekelijkse yogalessen. Wow, een mooiere zondagse ochtend had ik mij niet kunnen wensen. Wat is buiten zijn toch fijn. Dank je wel Hotel Buiten!

Liefs, Chanti