INSPIRATIE

Het Marokkaanse Sprookje #38 // Summer of Love

Dit is een verhalenreeks die iedere woensdag op Moderne Hippies te lezen is.
Tip: lees eerst de voorgaande verhalen.

Chanti Summer of Love

Van model naar danseres. Dat werd mijn nieuwe project voor de komende weken. Natural Yoga had mij namelijk benaderd om deel te nemen aan hun gratis mini-festival bij Pllek. Tijdens dit zomerfeest zouden de vijf elementen en de vijf zintuigen centraal staan. Ieder element zou op eigen wijze een rol spelen: kennis met vuur, water, aarde, lucht en ruimte. Uiteraard hoefde ik niet lang na te denken, volmondig riep ik: ja!

Ik vroeg aan Noëlle Sterk, oprichtster van Natural Yoga, welke muzikanten er zouden optreden. Zowaar zou Avi Adir terugkomen in ons land. Fantastisch. Deze muzikant had ik een paar jaar geleden ontmoet op een Ruigoord feestje; ik was toen enorm onder de indruk van zijn geluid. Dit kon niet waar zijn, ik moest en zou met hem samenwerken. Daarnaast was mijn stille wens ook om samen met een partner te dansen. Ik heb altijd in grote groepen of solo opgetreden, maar nooit echt de kans gehad of genomen om dit samen met een mannelijke partner te doen. En wie kon een betere danspartner voor mij zijn dan Cherif Zaouli? Een pracht van een man met zoveel talenten. Ché en ik kennen elkaar vanuit de goede oude tijd van het Vondelpark. Skaten, frisbeeën, dansen, muziek, freestylen… We were lost and wild.

Ché had een drukke agenda met al zijn pracht van een projecten, dus besloten we voor een eenmalige rehearsel te gaan. Even elkaar weer zien, ontmoeten, voelen en bewegen. Wow, het ging zo vloeiend. Beiden waren we overeen dat we het gewoon bij een heerlijke dansjam zouden laten voor op de dag zelf. Improvisatie waarbij we alle zintuigen mochten gebruiken op de pracht van een muziek van Avi -bansuri/gitaar-  en Luca -hang-.

Het enige wat nog ontbrak was onze styling. Wat trokken we aan? Noelle gaf aan dat er die gehele dag een bodypaint dame aanwezig zou zijn. Wowww, laten we het toch niet gekker maken en dat dan ook te gaan combineren!  Geloof mij, deze dag kon niet meer stuk.

Zaterdag 23 augustus 2014, Summer of Love Festival was geopend: kunst, coaching, yoga, massages, healings, marktkraampjes, healthy bites, kindertheater, DJ’s, live muziek en onze performances. We zaten al vroeg in de schmink en langzaamaan warmden we onze lichamen op. Zenuwachtig was ik niet, wel gezond enthousiast. Avi en Luca deden hun soundcheck, onze lieve bodypaint-dame, Laetitia kleurde nog even de details op onze lichaam en twee minuten later werden we aangekondigd. Publiek aanwezig, camera’s aan en GO! Wow, de magie van het leven, verbondenheid en de liefde kwamen samen. Dank jullie wel dat ik dit samen met jullie heb mogen beleven. Dit was de definitie van Summer of Love!

Liefs, Chanti

© Fotografie P. Peters