INSPIRATIE

Het Marokkaanse Sprookje #56 // Ismail

Dit is een verhalenreeks die iedere woensdag op Moderne Hippies te lezen is.
Tip: lees eerst de voorgaande verhalen.

– januari 2015 – revaliderende – terug in Marokko – zoekt huis en baan –

Tijdens mijn verblijf in Casablanca kreeg ik nog een andere bijzondere ontmoeting. Dit met de -nu- 23-jarige Ismail Benlamlih. Geboren en getogen in Marokko, opgegroeid in Casa, maar met een wilskracht voor andere culturen en desolate bestemmingen.

Ismail kwam wekelijks naar mijn “huiskamer”-yogalessen en langzaamaan begonnen we elkaar steeds beter te leren kennen. Niet alleen op, maar ook van de yogamat af.

Hij liet mij met veel enthousiasme Casablanca zien vanuit een ander perspectief. Dit met zijn pracht van een motor. Niets is mooier en spannender om achterop de motor te zitten. We cruiseten door de luxe en arme straten van Casa en reden met zijn surfboard naar de dichtstbijzijnde surfspots. Want jawel, deze Marokkaanse vriend was zeer zeker niet een doorsnee jongen. Hij was niet alleen een yogi, maar ook nog eens een fantastische didgeridoo speler en last but not least een gepassioneerde surfer. Waar er golven waren, daar trok hij als een ware nomade naartoe. Dit met al zijn hebben en houwen, langs de Marokkaanse kust.

Ismail en ik konden urenlang filosoferen en stelden elkaar met regelmaat de vraag wat ons op dit moment blij maakt in het leven. Wij beiden streefden naar avontuur; ik op het vasteland en hij in het water.

Hoewel ik in de verleden tijd schrijf, maak ik even een sprong van 1,5 jaar verder. Want ondertussen is er veel met hem gebeurd: hij heeft zijn droom waargemaakt!
Vorig jaar zomer is hij met veel enthousiasme weer teruggegaan naar mijn roots: Indonesië. Dit uiteraard voor de prachtige golven. Tevens heeft hij vol trots zijn yogateacher training afgerond in India. En als klapper op de vuurpijl bevindt hij zich nu in Namibië. Dit met zijn pracht van een waterfilter project. Meer informatie en achtergrond verwijs ik jullie graag naar dit prachtige artikel.

Voordat Ismail aan zijn reis door Afrika begon, kreeg ik -gelukkig- nog de kans om één van zijn surfboards te betekenen. Bij het zien van zijn filmpje zie je het resultaat op de achtergrond. Hoewel hij het de afgelopen tijd niet makkelijk heeft gehad, vanwege het oplopen van Malaria en het verlies van een dierbare vriend van hem, zal hij vastberaden zijn journey voortzetten. Ongelooflijk trots ben ik op hem en all I can say: “mon ami, bon courage et a tout!”

https://vimeo.com/164674381

Liefs, Chanti

Volg Chanti ook via haar eigen website www.chantimai.com en Facebook!