INSPIRATIE

Het Marokkaanse Sprookje #57 // Sara

Dit is een verhalenreeks die iedere woensdag op Moderne Hippies te lezen is.
Tip: lees eerst de voorgaande verhalen.

– januari 2015 – revaliderende – terug in Marokko – zoekt huis en baan –

Hoewel ik oprecht van al mijn avonturen in- en rondom Casablanca genoot, kon ik het mij niet veroorloven om er langer te blijven. Dit grotendeels vanwege mijn financiën; het leven in Casa is duur. Europese prijzen. Kortom, dit zou alleen maar meer stress veroorzaken en dat was wel het laatste waar ik op zat te wachten. Ik besloot om wederom terug te gaan naar Taghazout. Ironisch of niet, het leek wel alsof ik vervloekt was met dit dorp. Met al mijn hebben en houwen nam ik deels de bus en ging ik deels liftend naar het zuiden.

Terug in Taghazout. Waar kon ik nu weer overnachten tevens verblijven? Via-via kwam ik bij Mourad terecht. Een local die in het verleden wel eens naar mijn yogalessen kwam. Hij bood mij heel lief een kamer aan in zijn vertrek. Zijn oude vertrek was voorheen een hostel, maar door omstandigheden nu een soort van krakers vertrek geworden. Want ja, hij woonde daar nog steeds, maar zonder gas, water en licht. Ik kreeg mijn eigen kamer, wat een vrij donkere hol was. Hierdoor voelde ik mij vaak niet op mijn gemak en verhuisde ik in de nacht vaak naar het terras. Zijn terras werd als een open woonkamer gebruikt en het was ook oprecht een fijne plek om te chillen. Zeker omdat het een fantastisch zeezicht had! Met mijn deken en al lag ik heerlijk op de bank in de open lucht te slapen. Wow, dit was toch wel weer heel luxe. Ondanks dat ik een zwervend bestaan leidde had ik ook wel echt mijn behoeftes als een prinses. Ik verlangde naar een warme douche, een warme maaltijd en een schone plek. Als ik iemand in mijn leven mag benoemen die altijd schoon, gastvrij en liefdevol is geweest, dan is dat wel Sara Louise. Een inspirerende vrouw die uit de UK kwam en die haar hele leven als een ware gypsy geleefd en gereisd had . Nu woont ze parttime in de UK waar ze zomers als een English teacher werkt en de rest van de maanden is ze woonachtig in Marokko. Wij beiden hadden heel wat verhuizingen achter de rug en wisten beiden als geen ander hoe fijn het wel niet was als er iemand in de buurt was die je netjes, schoon en in alle rust kon opvangen. Zeker wanneer je je in een land bevond met een ander cultuur en ‘no women’ mentaliteit.

Het wonen in een kraak hostel was oprecht een avontuur, ware het niet dat ik naar meer luxe verlangde. Bij het vrijkomen van een kamer in Sara’s appartement kon ik het niet laten om hierbij in te trekken. Opgelucht en wel trok ik mijn nieuwe kamer in en deelden we met heel veel plezier ons huisje. Het was een bovenverdieping met een kleine keuken, douche en toilet, maar met een pracht van een dakterras met wederom uitzicht op zee. Dit echt op het strand!

Hoewel het overdag bloody hot kon zijn, kon het in de namiddag erg afkoelen en in de wintermaanden zelfs koud zijn, door de wind. Onder het genot van een heerlijk kopje muntthee deelden we al onze avonturen van onze reizen en geliefden. Dank je wel lieve Sara voor je luisterend oor en onvoorwaardelijke liefde!

Liefs, Chanti

Volg Chanti ook via haar eigen website www.chantimai.com en Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.