INSPIRATIE

Het Marokkaanse Sprookje #58 // Lapoint

Dit is een verhalenreeks die iedere woensdag op Moderne Hippies te lezen is.
Tip: lees eerst de voorgaande verhalen.

– januari 2015 – revaliderende – terug in Marokko – zoekt huis en baan –

Voor NU had ik weer even tijdelijk onderdak en toeval of niet, ik kreeg via-via ook -gelukkig- weer werk. Zo kwam ik terecht bij Surfcamp LaPoint. Een grote organisatie dat gerund wordt vanuit Noorwegen en Portugal. Zij zijn de trotse eigenaars van maar liefst 14 surfcamps verspreid over de gehele wereld. Kortom: een grote organisatie, met een groot publiek en groot bereik.

Maar liefst twee keer in de week gaf ik vanaf februari wekelijkse yogalessen. Dit op een pracht van een terras met uitzicht op zee en het centrum van Taghazout.
De gasten waren altijd zeer enthousiast en ik moet eerlijk bekennen dat Scandinavische gasten altijd één van mijn favorieten waren. Zij zijn over het algemeen van jongs af aan zeer sportief opgevoed, spreken goed Engels en waren allemaal fanatiek in yoga. Hierdoor kon ik wekelijks creatief zijn in mijn lessen en vaak ook meer gevorderde houdingen toepassen, wat voor beide partijen een leuke uitdaging was. Aan het einde van de les kreeg ik mijn 250 dirham -25 euro- handje contantje uitbetaald. Tja, het is en blijft nog steeds Marokko in een toeristisch oord onder het mom van: alles kan en alles mag!

Ik heb altijd met heel veel liefde voor Lapoint gewerkt. Niet alleen vanwege de gasten, maar ook het team. Hoewel het soms komen en gaan was van de medewerkers, had ik altijd goed contact met ze en werd ik vaak uitgenodigd voor een ontbijt, diner of uitje. Ja, het was oprecht altijd een feest om daar mijn yogapractice te mogen delen!

Liefs, Chanti

Volg Chanti ook via haar eigen website www.chantimai.com en Facebook!

Foto credits: Angelina Sam