Het Virtuele Notitieboekje #1

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Ik zei toch dat ik een stuk persoonlijker zou gaan worden? In het jaar 2015 wordt Moderne Hippies écht een blog. En daarom deel ik notities uit mijn notitieboekje nu ook met jullie. Het liefst zou ik ‘m echt virtueel gaan maken: met m’n eigen lelijke handschrift en plaatjes die ik er met masking tape bij heb geplakt. Wellicht toekomstmuziek, maar vandaag begin ik ZO:

Joepie! Ik heb een nieuwe sjaal van Granny’s Finest!

Ik ben op 30 december jarig en ik kreeg van mijn lieve vriendinnen een sjaal van Granny’s Finest. Granny’s Finest vermindert eenzaamheid door senioren hun hobby, breien, uit te laten voeren in groepsverband. Zeker na het nieuwsbericht dat 55 % van de ouderen in Nederland eenzaam zou zijn (!), is dit een typisch voorbeeld van lokaal de verandering willen zijn en dat is precies de reden waarom ik het zo tof vind! Ik wilde al enorm lang een sjaal van ze, en daarom ben ik er extra blij mee.

foto 1-11

Leuke blog en vlog over de kerstmarkt

Ik heb tijdens de Moderne Hippies Kerstmarkt Celine ontmoet, van de blog HealthBeautyMind. Ze heeft geblogd over de kerstmarkt en een leuke impressie op video gezet:

https://www.youtube.com/watch?v=H9qzRAIB9J4

Vriendelijke reminder: gebruik natuurlijke deo & draag geen zo min mogelijk BH’s!

Natuurlijke cosmetica deodorant Bliss Cosmetics2

Ik las een artikel op Organic Health over de oorzaken van borstkanker. Conclusie? Gebruik natuurlijke deodorant en draag zo min mogelijk een BH (hippiestyle, baby!!). Ik ben nog steeds enorm blij met de natuurlijke deodorant van Bliss Cosmetics en wil jullie naar aanleiding van dit onderzoek dan dus nogmaals aanraden echt op zoek te gaan naar een natuurlijk alternatief. Belangrijk, het gaat om je gezondheid!

lena-amsterdam-2

Opening LENA

Heb je het al gehoord? Er is een fashion library geopend in Amsterdam! Bij LENA kun je mooie kleding lenen in plaats van kopen (al zijn de meeste items wel óók te koop). Goed voor mens en milieu! LENA werkt net als de bibliotheek voor boeken: je wordt lid en vervolgens kun je kleding lenen. Geweldig! Je vindt ze op de Westerstraat 174H.

3-weken-niet-klagen-challenge

Ik zat in een soort downward spiral de laatste tijd en had iedere dag wel iets te zeuren tegen m’n vriendje. En die arme schat ‘verdient’ het eigenlijk helemaal niet.Op het moment dat ik realiseerde dat ik het ook helemaal niet meer leuk vond, stelde ik voor dat ik een week niet zou zeuren. “Neeee, doe dan maar gelijk 3 weken. Dan is het tenminste écht een challenge,” zei m’n vriend. Daar heeft ‘ie gelijk in. En so it began. Over een maandje volgt (natuurlijk) een report! Hihi. Eentje waar ik misschien niet zo trots op ben, maar hey: that’s life.

Toen hij me nog lief vond.

Toen hij me nog lief vond.

Kindness Therapy

Kindness Therapy

Kennen jullie de lieve Facebookpagina Kindness Therapy al? Dit is een pagina die allerlei inspirerende quotes en aardigheid deelt. Het gaat echt puur om kindness. En ik vind dat (online) communicatie zeker wel wat positiever en liever mag! Daarom is dit zo leuk. En extra leuk: de Kindness Therapists zijn op 1 januari begonnen met de 365-goede-daden-in-365-dagen-challenge! Op FB posten ze af en toe een samenvatting. Wil je ze alle 365 volgen? Volg ze dan op Instagram (@kindnesstherapy)! (Nu nog een blog, dames!)

Pop-up store biedt gratis kleding aan daklozen aan

The-Street-Store-1

Ik vind dit echt zóóó lief en leuk: een pop-up store in Kaapstad biedt gratis kleding aan aan daklozen. Daklozen krijgen normaal gesproken een doos met kleding, maar kunnen dan eigenlijk nooit iets normaal passen. The Street Store geeft ze de mogelijkheid om te passen en te kiezen wat zij leuk vinden. Hoe cool is dat! Ik las het hele berichtje op de leuke website Pop-up City.

Gelukstelegram van Joyce

Begin van 2014 ging ik naar Joyce van Nispen toe voor een handanalyse. Jaja, I know: het klinkt zweverig en sommige mensen geloven er totaal niet in. Toch heeft het mij enorm geholpen in bepaalde keuzes maken. Enkele wijsheden uit die sessie neem ik nog steeds mee in dagelijkse besluiten! Ik vond het zo enorm bijzonder en leerzaam.
Ik kreeg voor mijn verjaardag een ‘gelukstelegram’ van Joyce. Hoe lief en leuk is dat? En wat ze schrijft: dat klopt weer he-le-maal.

gelukstelegram 4

Heb je m’n report over de handanalyse gemist? Lees die dan hier terug.

Documentaire: First Cousin Once Removed

first cousin

Nadat ik de documentaire First Cousin Once Removed gisteren keek, kon ik niet meer slapen. Jemig, wat een ontzettend mooie, droevige documentaire. De documentaire vertelt de levensgeschiedenis van Edwin Honig, die in de laatste fase van zijn leven aan alzheimer lijdt. De documentaire heeft de prijs voor beste lange documentaire gewonnen op het IDFA in 2012 (hello, where was I?). Ik kan alleen maar zeggen: kijken!!

What do you hate the most about losing memory…?”

I can’t remember how it feels to remember.”

Quote die ik niet wil vergeten!

La vida es sueño

Dit moet ik niet willen uitleggen. Kijk die documentaire nou maar!

Liedje van de week

Ik had eerst een grafhekel aan Taylor Swift en haar countrymuziek (bah bah bah!), maar sinds haar nieuwe album vind ik haar nu echt THE BOMB. Lekker poppy & girly. Dansen op Shake It Off, alleen in de woonkamer, en het nummer Blank Space is een heerlijke meezinger! Hij staat hier iedere dag al op repeat. Doe je met me mee?

http://youtu.be/e-ORhEE9VVg

Ik ga proberen hier een wekelijks item van te maken, maar uit mijn verleden heb ik geleerd dat ik dat soort dingen niet van tevoren moet zeggen (haha!). Dus: ik ga m’n best doen. Tot de volgende keer!

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

21 reacties

Malou -

Oke 1) die SJAAL! Mygod wat ziet die er heerlijk uit! En 2) hele fijne veranderingen heb je doorgevoerd; persoonlijker is echt leuker (vind ik) en 3) SUPERleuk dat Kindness Therapy erbij staat! <3 In februari komt er een 1-maand-van-goede-daden-challenge (en dan ben je klaar met je niet-klagen-weken dus kan je meteen aansluiten) 😉

Blogger: Marte van Liere -

Ah, kijk! Wat super leuk :)!!
En you’re welcome, natuurlijk. Ik word er ook echt heel enthousiast van!
Keep up the good work Malou!

Vera -

Hey Marte,
Leuk artikel. Ik heb toevallig vandaag geblogd over mijn ervaring bij Joyce van Nispen, wat ik naar aanleiding van jou artikel heb gedaan. Bij mij blijft t ook nog dagelijks hangen, maar dat komt denk ik omdat wat ze zei ik al ergens diep van binnen wist. Nu nog echt naar luisteren!

Je hebt echt een leuke blog. Thanks daarvoor!

En leuke hippiemarkt laatst trouwens in Roest! Wilde nog hoi zeggen maar je was
op dat moment een beetje druk.

Liefs,
Ongevera

Blogger: Marte van Liere -

Hoi!

Wat super lief en leuk allemaal! :) Dank voor je complimenten!

Dat is ook precies wat het is, denk ik: creatieve therapie. Je weet het ergens al, maar het wordt gezegd. En het wordt door een ANDER gezegd! En dat helpt.

En leuk dat je bij Roest was! Dat was de allllerrrrrlaatste editie (or so: I think). Ik ben altijd ‘een beetje druk’ tijdens de events helaas… Maar wellicht komen we elkaar op een ander, rustiger moment tegen. Zeg dan vooral even gedag, natuurlijk!

Liefs, Marte

Laura -

Vind ik leuk, heel leuk! Fijn om persoonlijke nootjes te lezen.

Blogger: Marte van Liere -

Aah thanks lieve Laura! Ik zat er al een tijdje aan te denken en werd mede geïnspireerd en gemotiveerd door JOUW Fridiary! Vind ik ook altijd zo leuk :)
Je ziet vast een overeenkomst, maar het is absoluut niet bedoeld als copy-cat :) Dat begrijp je, hè?

Suzanne -

Yeaah ik kan reageren zonder Facebook! Wat een fijne blog dus hou deze rubriek er maar in. Succes met het niet klagen!

Blogger: Marte van Liere -

Jaaaa, goed hè! Het ziet er nog niet top uit, maar daar wordt aan gewerkt!

Lisan -

Leuk artikel! Ik gebruik de deo van ohm collection. Ook een aanrader!

Blogger: Marte van Liere -

Oh, die ken ik nog niet! Thanks voor de tip :)

Mandy -

Zoals gewoonlijk weer een super leuke en interessante blogpost! Marte, ik geniet keer op keer van het lezen van de blogs op deze site. Wat ben ik toch blij dat ik aan deze ‘gem’ en moderne hippies ben blootgesteld. :) Keep on going, you rock!

Blogger: Marte van Liere -

Haha, dank je wel Mandy! Wat een MEGA lieve reactie!
Hier doe ik en als ik mag spreken voor de anderen, doen we, het helemaal voor!

Susan -

Jeeeeeej wat een leuke blog! Lekker persoonlijk & leuke tips & grappigheidjes & andere dingen die het leven nog een tikkeltje mooier maken. Good start of 2015! Enne… Succes met de challenge hihi!

Blogger: Marte van Liere -

Hihiii, dank je wel!
Leuk dat je ‘m leuk vindt!
Ik ga ‘m erin houden en me ook proberen te houden aan een vaste dag in de week….

Justine | eat sleep dress -

Hoi, hèhè ik zeur ook altijd tegen mijn vriend. Verdient die arme jongen ook niet. Misschien moet ik meedoen. X Justine

Blogger: Marte van Liere -

Haha, ja DOEN! We worden een hele beweging als ik de reacties mag geloven overal :) Hoe hilarisch.
Spontaan allemaal lieve vriendinnetjes. Ze weten niet wat ze meemaken!

Larissa -

Dit vind ik leuk om te lezen! Goed idee 😀

Blogger: Marte van Liere -

Jeej! Dank je wel, Larissa!

Celine -

Wat een leuke blogpost! : ) Leuk om zo allemaal kleine stukjes te lezen over van alles en nog wat, ik ben alvast fan! 😉

Blogger: Marte van Liere -

Jeeej, dank je wel! Ik ben zelf ook enthousiast!
Nu moet ik mezelf er nog aan gaan houden :)
Maar dat voelt bij deze wel goed!

Reageer ook