DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #10

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Heerlijk nummer

Heb je al gehoord dat Lianne La Havas een nieuw album heeft? Met “What You Don’t Do” is ze TERUG. En hoe! Man oh man, wat een lekker nummertje. Zet maar gauw aan.

Gedicht

Ik ben momenteel het boek “The Rompin’ Stompin’ Circus of Love – Extented World Tour” aan het lezen. Dit boek is geschreven door een vriend van mij. Deze vriend heb ik leren kennen op reis, toen ik aan het backpacken was in Cuba. Ik kon het goed met hem vinden, we hadden dezelfde principes en manieren om in het leven te staan. In een van de eerste hoofdstukken stond dit gedicht:

I will not die an unlived life.
I will not live in fear
of falling or catching fire.
I choose to inhabit my days,
to allow my living to open me,
to make me less afraid,
more accessible;
to loosen my heart
until it becomes a wing,
a torch, a promise.
I choose to risk my significance,
to live so that which came to me as seed
goes to the next as blossom,
and that which came to me as blossom,
goes on as fruit.
– Dawna Markova

GOED nieuws!

Winst SeaWorld keldert met 84 procent na documentaire BlackFish. Lang, lang geleden schreef ik al een artikel over deze documentaire. Als je de docu nog nooit hebt gezien: kijken, kijken, kijken!

Boeiend nieuwtje

‘Te veel reizen ontwricht je leven’, aldus de Volkskrant. Zoals jullie weten heb ik flink veel last van de wanderlust-ziekte. Zodra ik weer thuis ben, ben ik alweer aan het nadenken waar m’n volgende tripje heengaat. En die zon, och man, wat mis ik die zon toch snel in Nederland. Ik merk echter wel dat ik thuis ook steeds meer begin te waarderen als ik veel op reis ben. En dat bevestigde dit artikel eigenlijk ook des te meer. Ik hoef echt niet iedere week op reis. Man, dat zou ik niet eens aankunnen.

Fantastische film

Ja, ik ben veel te laat met deze film. Maar vorige week was ‘ie op TV en heb ik ‘m dan eindelijk ook gezien: Black Swan. Ik heb veel met de danswereld, omdat ik vroeger zelf veel heb gedanst… Maar voor deze film hoef je niet heel veel met de danswereld te hebben. Hij is gewoon ijzersterk. Lees na het bekijken van de film ook zeker enkele recensies en ga op zoek naar de diepere betekenis – er zit zoveel meer achter dan je in eerste instantie misschien denkt.

Digital nomad worden?

Jessica schreef er een goede en eerlijke blogpost over! Om heel blij van te worden.

ZOMER!

Relax, unwind, get in a flip flop state of mind

Het Virtuele Notitieboekje 10

Het is zomer en I love it. Zelfs als de zon niet schijnt, maar het ‘gewoon warm’ is ben ik al veel meer te genieten. Mogen we voor eeuwig en altijd in deze temperaturen leven?

Ik ben alvast aan het bedenken waar ik deze winter heen wil gaan… Bali, Hawaii, of toch maar weer eens Zuid-Afrika? Wat zou jij doen?

Liefste volgers!

Helaas kunnen we niet allemaal een volle moderne hippie zijn (soms droom ik er wel van). En het leven van een deeltijd moderne hippie is niet altijd makkelijk. Maar tijdens mijn nine-to-five uren zoek ik altijd even een momentje om op jouw blog te kunnen kijken. Het voelt alsof ik dan voor een klein momentje even mezelf kan zijn. En daarvoor wil ik je bedanken.”

Ik krijg de liefste mailtjes binnen van de liefste volgers. Daarvoor dank. Echt waar: zo enorm bedankt. Dat is toch de #1 reden om door te blijven gaan voor mij. Het maakt me intens dankbaar.

Liefs!