DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #12

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Foo Fighters, Foo Fighters, Foo Fighters

Man, do I love the Foo Fighters! Onlangs ontdekte ik het oude live-album ‘Skin & Bones’ van deze geweldige band. Wát een album. Ik ben vooral fan geworden van Times Like These, die exceptioneel mooi is geworden door de bijdrage van het orkest (vanaf 02.50!). WAUW. Luisteren!

Free to be

Free to be

Gewoon, omdat de wilde rebel naar boven komt door dit soort mooie plaatjes 😉

Let’s be wild mothers one day, girls

Wild Mothers

Want deze chick is mijn rolmodel vanaf nu.

Dreads

Een beetje moderne hippie heeft misschien wel eens overwogen om heel veel vlechtjes of dreads te nemen. Debby, de toffe chick achter de bohemian blog BohemianDreams.nl laat in onderstaand filmpje zien wat het ‘kost’ om weer terug te gaan naar normaal haar. Ik vind het zo leuk dat ze is gaan vloggen! En als je toch even haar site gaat bekijken, vergeet dan niet dit leuke interview te lezen. Het gaat over Maartje, een meisje dat al 41 maanden zonder plannen aan het reizen is.

https://www.youtube.com/watch?v=_XnL88VNpS0

Opmerkelijk nieuwtje

Interesting… Ik heb me altijd al gefascineerd door monogamie en ‘wat wij normaal achten’, dus ik vond het volgende nieuwtje opmerkelijk genoeg om met jullie te delen: ‘Monogamie komt door overschot onvruchtbare vrouwen’. Ha, denk daar maar eens over na.

Fun facts:

  • In 2016 zal een proef starten met het inleveren van lege kleine plastic flesjes en blikjes.
  • Voor het eerst sinds 2008 gaan veel mensen er financieel op vooruit in 2016!
  • Vorig jaar zijn er in Europa meer dan 66 miljard PET-flessen van 1,5l gerecycled. Lichte stijging t.o.v. ruim 65 miljard in 2013.
  • Tijdens Prinsjesdag ging Carla Dik in een jurk die gemaakt is van de bekleding van oude NS-treinbankjes en oude NS-uniformen.
  • Sinds deze maand zijn optredens van wilde dieren in het circus in ons land bij wet verboden. Yeah!

New Girl

Door de intrede van herfst is het weer verantwoord iets meer Netflix te kijken. De afgelopen weken was ik 100 % verslaafd aan de comedyserie New Girl. Ik begreep de serie nooit als ik het ’toevallig’ op TV zag, maar na de eerste aflevering te hebben gekeken was ik hooked. Als je een oppepper nodig hebt en als je je voortaan weer goed wilt voelen bij je gek gedragen: kijken!

Leukste nieuwstje ever

“Foxes can be fully ‘in the moment’, as if they invented mindfulness themselves. No need for yoga classes or meditation courses, since relaxing is their second nature” Hahaha. Kijken! Echt. Doen.

Embrace slow travel

Zoals jullie afgelopen maand hebben kunnen lezen, ben ik een groot voorstander van slow fashion. En slow food trouwens ook. Maar toen las ik How to Embrace Slow Travel When You Work Full Time en dacht ik: ja, hier zit eigenlijk óók wel wat in. Ik sluit niet uit dat ik nooit meer ga backpacken, maar ik heb wel gemerkt dat ik het enorm fijn vind om ergens voor een langere periode te zitten. Ik geniet veel meer van het gebied, leer de locals kennen en daardoor het land. Yes, I’m embracing slow travel!

Groen jurkje

Groen jurkje

Want!

Interview met Livia Firth

De vrouw van Colin Firth, Livia Firth, is dus ook helemaal fan van slow fashion en daar doet ze veel mee. Deze maand stond er een tof interview met haar in VK Magazine. Maar gelukkig kun je ‘m ook gewoon hier teruglezen.

Heb jij nog iets inspirerends opgemerkt afgelopen weken? Deel het met me, ik ben altijd op zoek naar meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.