DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #2

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Numero #2: twee weken later! Ik denk niet dat dit een item gaat worden dat ik iedere week kan maken, want sommige indrukken hebben een paar dagen de tijd nodig om opgeschreven te worden. Maar goed, dan dus vanaf nu: iedere 2 weken zet ik mijn notities online (denk ik) :).

Quote

Relaties, vriendschappen; dat is voor mij de jus van het leven”

Dit zei een vriend van mij tijdens een nieuwjaarsborrel. Ik was zo geïnspireerd, dat ik er een heel artikel over schreef. M’n vriendinnen en ik geinen er nu over en gebruiken zelfs #jusvanhetleven op Instagram. Doe je met ons mee? 😉

Huilen

JeSuisCharlie

Ik huil diep van begin. Pff, wat een memorabel begin van 2015. Ongelofelijk hoeveel schoonheid er ontstaat (juist in de kunst) na zo’n vreselijke ramp. Ik vond deze afbeelding van Asterix en Obelix heel waardig en mooi: een buiging voor hun collega’s.

Natuurlijke verzorgingsproducten

Hoe leuk is alleen al de naam van deze shop: Lekker in een potje. Allerlei natuurlijke verzorgingsproducten (en vegan), gemaakt in Utrecht 🙂 Ik vind het zó inspirerend en motiverend om te zien dat natuurlijk zo ‘normaal’ aan het worden is. Ik kan het bijna niet uitdrukken! Ik ga de komende weken de natuurlijke deodorant, de homemade make-up remover en de oatmeal cookie scrub (alleen die naam al) testen.

Liedje

Vorige week was ik met mijn schoonouders en vriendje een weekendje in de Ardennen. Hier liet mijn schoonvader de volgende uitvoering van ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin horen. Led Zeppelin wordt op deze avond geëerd, en het is dan ook met name super mooi om de reactie van de bandleden te zien. Hij duurt bijna 7 minuten, dus even kijken als je de tijd hebt:

Hoe ik het liefste zit 😉

Marte van Liere Ardennen

Zelfs als we in een restaurantje zitten, zit ik het liefste zo: met de beentjes omhoog.. Typische foto; typische houding. M’n vriendje maakte ‘m tijdens ons weekendje in de Ardennen. Ik vind het wel grappig 🙂

Moderne Hippies heeft een app!!

IMG_2673.PNG

Haha, maar niet echt natuurlijk. Je kunt door middel van een klein trucje een “app” maken van iedere website. Ik vind het echt een briljante oplossing; niet alleen voor mijn eigen site, maar ook van andere sites die ik graag in de gaten wil houden. Hoe je een website als app instelt heb ik hier uitgebreid uitgelegd. Doen!

Selfies uit de jaren ’50

Tijdens “papadag” gingen mijn vader en ik naar de tentoonstelling van Vivian Maier in Foam; wat een bijzondere en mysterieuze vrouw! Ik vind haar straatfotografie te gek, maar ben het grootste fan van haar zelfportretten. Zoals deze:

Vivian-Maier-Man-with-mirror-self-portrait-big-postbit-2260

Slow Dancing

Ook gingen we naar Huis Marseille. Hier is momenteel een tentoonstelling gaande over dans. We waren beiden enorm onder de indruk van een kunstwerk van David Michalek. Ik heb op YouTube geprobeerd een goed voorbeeld te vinden, en qua indruk die het achterliet (en muziek) vond ik dit het beste voorbeeld. ZO MOOI!

ONWIJS lieve woorden: niet vergeten!

Ten eerste wil ik je graag mijn complimenten geven aan hoe je alles aan pakt. Met je evenementen, met de website en voor zover ik dat kan zien vanaf het wereldwijde web, ook in je persoonlijk leven. Ik kan soms een beetje jaloers worden op je, omdat je zo je eigen hart volgt. De jaloezie laat wat mij betreft zien dat ik het zelf ook graag zou willen en ik vind het heel erg knap van je. Ga vooral zo door 🙂 Ook omdat je aan geeft dat je soms niet zoveel respons krijgt of bepaalde intenties mislukken.. ”The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.’ Ben ik totaal mee eens. Dus: ga vooral zo door!” – Charlotte

Dank je wel lieve Charlotte! Dit zijn de kleine dingen die me enorm motiveren om door te gaan 🙂

Mijn eigen Marte van Liere!

De Goedgemutste Breicampagne Innocent 5

Voor innocent ontwierp ik in december een muts, en afgelopen week kwam die bij mij binnen: mijn eigen “Marte van Liere”! Hoe cool is DAT! Ik heb er twee ontvangen en daarvan geef ik er een weg aan jullie. Winactie al gezien? Check ‘m hier!

Spannend!

Srprs.me

Vrijdag is het zover! Dan gaan Derk (goede vriend) en ik een weekendje weg met www.srprs.me! We hebben nog géén idee waar we heengaan. Inmiddels weten we 1) hoelaat we op Schiphol moeten staan en 2) hoeveel graden het er is (helaas geen 30 graden..) en 3) dat het een stad zal zijn. Meer ook niet. We zitten er tot en met maandag. SPANNEND!!! Wil jij weten waar we naartoe gaan? Laat je e-mailadres dan hier achter. Srprs.me maakt het dan bekend vlak voordat we gaan vliegen! Ik vind dit soort dingen ZO leuk!

Help 🙁

Ik word echt regelrecht GEK van m’n zogenaamde “RSI-klachten” (ik weet niet precies wat ik heb en de dokter eigenlijk ook niet). Ik heb enkele jaren de fysio bezocht, sport voldoende en ben een tijdje naar een osteopaat gegaan. Niets helpt. Vlak voor het nieuwe jaar heb ik m’n aanvullende verzekering uitgebreid, zodat ik meer vergoed kan krijgen bij de alternatieve geneeswijze, zoals acupunctuur. Ik ben daarom op zoek naar een uitstekende Japanse acupuncturist, die me kan helpen met mijn “probleem” (liefst in Amsterdam) en daar is het nu de hoogste tijd voor. Weet jij iemand? Of, heb jij misschien een tip om iets anders te proberen tegen mijn RSI/bevroren schouder? Let me know!

Geweldig mooi:

Lars van de Werf

Via de Versjes van Lars.

Tot de volgende keer!!

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.