DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #3

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Wát een bizarre weken. Het was druk en chaotisch, maar temidden van de stress schreef ik natuurlijk hier en daar een niet-te-missen-notitie op. Kijk met me mee naar numero 3:

Quote

The simplest explanation is usually closest to the truth.”

Dit zei Derk tegen me – een oud-huisgenoot en goede vriend van me – tijdens onze srprs.me trip. Na wat heen en weer gespeculeer over een eigenlijk ietwat onbelangrijke zaak, deelde Derk deze quote van Ockhams Razor met me. Het is een kennistheorie uit de 14e eeuw die eigenlijk veronderstelt dat de meest simpele verklaring meestal het dichtste bij de waarheid ligt. Wijsheid! Good to know.

Deprimerend

Srprs.me Citytrip Belgrado Servie03

De srprs.me trip bracht ons naar Belgrado – een van de meest deprimerende steden waar ik ooit ben geweest. Zeker met dit soort termen op de muur. Het was heftig en bijzonder leerzaam.

Het Travel Report vind je hier terug en je kunt de Travel Video hier bekijken.

Bijpassende quote

Eenmaal in een restaurant wilde Derk een directe tip geven toen hij betaalde met zijn creditcard. Daarop volgde een typische reactie:

Come on man, that’s not possible. You are in Serbia, the mother of all failures.”

The mother of all failures. Nice.

Foto

Srprs.me Citytrip Belgrado Servie18

My heart swings back and forth between the need for routine and the urge to run

Nog een quote (sorry)

I believe in God, only I spell it nature. – Frank Lloyd Wright

Tip!

Kunst kijken met Ko en Kho

Man, wat word ik gelukkig van dit soort initiatieven: Kunst kijken met Ko & Kho. “Maandelijkse kunsttips in je inbox. Zomaar.” En ik heb de eerste vijf kunsttips inmiddels binnen. Wat is dit leuk! Ook ontvangen? Aanmelden doe je hier.

Zella Day & haar wijsheid

https://www.youtube.com/watch?v=2WLMjlSn6Qo

Nu ben ik sowieso fan van deze video, want 1) hij is gemaakt door Free People, 2) hallo, het gaat om Zella Day en 3) ze zegt ook nog eens wijze dingen. Zoals “The world doesn’t need me, but I need to share”. Het gevoel wat ik heb rondom mij & deze website, zeg maar 😉

Mailtje

Wat ontzettend tof om te zien hoe jouw blog zich ontwikkelt! Sinds de blog persoonlijker is geworden vind ik het NOG leuker om de posts te lezen. Ik vind je een fantastisch, open minded en leuk persoon (voor zover ik je ken, a.k.a. je blog lees en je 1 keer heb gezien haha :-)) Ik raak altijd geïnspireerd door de posts op Moderne Hippies. Laatst had je een stuk geschreven dat zo herkenbaar was! Over hoe onbewust je leefstijl verandert. Duurzamer, gezonder en bewuster. Dat heb ik de laatste twee jaar enorm gemerkt en Moderne Hippies heeft daar zeker invloed op gehad. Dus daarvoor wil ik je in ieder geval erg bedanken!” – Susan

Het voelt ietwat gek om dit soort dingen te delen, want ik bedoel het niet als opschepperij. Maar dit soort mailtjes zijn 100.000 % waarvoor ik DOE. Het is m’n drijfveer en motiveert me ENORM door te gaan. Dank je wel, lieve Susan!

Afrikaanse zenheid

Tijdens het International Film Festival in Rotterdam ging ik naar Timbuktu. In de film zit muziek verwerkt van Fatoumata Diawara – een Malinese zangeres, die ook een klein rolletje in de film heeft. Afrikaanse zenheid guaranteed!  Zo mooi.

Je kunt hier m’n “Eropuit” report teruglezen over CitizenM & IFFR.

Fortune!

Fortune Cookie

Onderweg naar Thailand kreeg ik een fortune cookie. En ik denk dat ‘ie gelijk heeft.

Laatste nummertje dan

Omdat ik strange entities en spacy nummertjes zo lekker vind.

Last-minute tip

Grasnapolsky

Het is dat ik in Thailand ben, anders was ik sowieso naar Grasnapolsky gegaan dit weekend. Zin in een intiem winterfestival met veel muziek, bijzondere installaties en een prachtige omgeving? Er zijn nog een paar kaarten te koop!

Meer Virtuele Notitieboekjes lezen doe je hier.

Tot de volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.