DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #4

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Must see!

Wauw, helemaal vergeten te delen! In het vliegtuig van Amsterdam naar Bangkok keek ik de film Her. Een geweldige “sciencefiction” film over de rol van technologie doorgeslagen in de moderne maatschappij. In het jaar 2025 begint een man – de leuke Joaquin Phoenix – namelijk een relatie met een intelligent besturingssysteem met een vrouwenstem en -persoonlijkheid – de god damn sexy stem van Scarlett Johansson – die zowaar “instinct” heeft. De film won in 2014 een Oscar en scoort ook ontzettend hoog op IMDB. Niet gezien? Dan moet je nu wel. Ik vond ‘m fantastisch.

Leuk nieuws

De eerlijke sweater

Het is je vast niet ontgaan: er gaat schandalig veel mis in de textielindustrie. Met Dé eerlijke Sweater wil Solidaridad consumenten en modemerken inspireren om de kledingketen op orde te brengen. Deze trui heeft geen structurele ‘weeffouten’. Elke stap in het productieproces is gemaakt met zorg en oog voor mens en natuur. Van het katoenzaad voor de boeren tot en met de gezonde werkomstandigheden in de kledingfabriek. Hoe meer mensen Dé eerlijke Sweater dragen hoe beter. Je kunt ‘m hier bestellen.

Heet nieuws

1_MainBanner-4-750x400

Well, hello you sexy. Deze 21-jarige honkbal speler is miljonair en leeft uit een Volkswagen busje als een echte moderne hippie. Inspirerend en damn sexy! Lees het gehele artikel over hem hier.

Tip: Girls Love Eco

Eco is the new black

Er is een webshop gelanceerd voor duurzame fashion: girlslove-eco.nl! Girls Love Eco werkt samen met de meest innovatieve, inspirerende, eerlijke en duurzame modelabels – denk aan Granny’s Finest, Sukha en O My Bag – en zijn dagelijks op zoek naar kleinere merken die ook hun producten op ambachtelijk en/of duurzame manier produceren. Ik ben fan!

Interview!

sunday-7-Marte

Afgelopen zondag stond er een interview over “mijn Amsterdam” op de leuke blog Your Little Black Book. Je kunt het interview hier terugvinden.

Vers voor de Pers box

VVDP Sticker

Deze box zit boordevol groenten en fruit die er wellicht niet zo mooi uitzien maar waar qua smaak niks mee mis is; perfect voor een vers sapje uit de blender of sapcentrifuge of voor de soep of saus. Producten die normaliter weggegooid worden krijgen op deze manier alsnog een mooie bestemming. De Vers voor de Pers box is wekelijks te bestellen op www.boeregoed.nl voor € 9,50- en vervolgens af te halen bij één van de vierentwintig afhaalpunten in de omgeving van het Westland, Den Haag en Rotterdam.

Hilarisch!

Nu ik vanuit Thailand werk (als freelancer en Moderne Hippies) bevind ik me soms in typische “Digital Nomads Offices”. Ik deelde het gisteren al op Instagram en kwam daarna toevallig onderstaande video tegen. Ik vind ‘m hilarisch!

Alle grapjes en parodieën daargelaten, is het altijd een droom van me geweest om een online business te hebben en niet afhankelijk te zijn van een locatie. En die droom is steeds meer aan het uitkomen.

Oproepje

Freelance werk

Nu zal ik nooit een miljonair moderne hippie worden zoals Daniel Norris; nee, mijn inkomsten komen niet eens in de buurt… Maar als “digital nomad” vind ik dit leven héérlijk! Ik ben daarom weer op zoek naar nieuwe, uitdagende klussen op freelance/projectbasis op het gebied van social media, online marketing, (creatief) schrijven, redactie en/of community management.

Meer Virtuele Notitieboekjes lezen doe je hier.

Tot over 2 weken!

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.