DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #5

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Ik bevind me alweer een paar weken in 32 graden. Genieten! Ik ben lekker aan het werk voor Moderne Hippies en andere klussen en geniet tegelijkertijd van het buiten zijn en leven. Ik doe inspiratie op, lees de leukste dingen en word vrolijk van m’n beste vriendin en… jullie! Je leest het allemaal terug in m’n Virtuele Notitieboekje:

Time

Time

Ik vond dit eigenlijk gewoon een mooi plaatje dat ik tegenkwam op Twitter. Later kwam ik erachter dat het kleurplaten zijn en Ingrid iedere donderdag een nieuwe kleurplaat online zet. Die kun je hier downloaden. Hoe leuk!

Mmm… Leerzaam

Ik probeer altijd wel aardig gezond en voedzaam te eten. Ik schrok alleen wel van dit artikel van Mind Body Green over het eten waarvan we dénken dat ze gezond zijn, maar het eigenlijk niet zijn. “Gezond” is sowieso overschat deze dagen. Maar toch; lezen!

Lief, lief, lief!

Marte schommel

De afgelopen tijd blog ik een stuk persoonlijker en dat is jullie niet ontgaan. Ik krijg zo ontzettend veel lieve en leuke reacties, dat ik de meeste ervan bewaar in m’n echte notitieboekje en niet allemaal zal delen. Dat voelt toch een beetje gek en als ‘opschepperij’ ofzo, terwijl ik dat helemaal niet zo bedoel. Maar fuck de bescheidenheid van de Nederlander, dit zijn er een paar:

Marte, open-minded, passioneel, en verrijkend. Elke keer als ik je website bezocht heb, merk ik dat ik weer meer aandacht voor mezelf en mijn innerlijk heb. Onthaastend, liefdevol en warm. Zoooo inspirerend om steeds te doen wat goed voelt. Dus ga zo door, volg je hart en steel die van vele anderen!”

Ik kijk al uit naar alle inspiratie en positiviteit die we nog van je gaan meemaken, je bent een prachtig voorbeeld en ik geloof in je en blijf je volgen! :) <3

Hi Marte, sinds kort volg ik je blog een beetje en ik vind het allemaal super leuk om te lezen! We hebben op de Goudse Waarden bij elkaar in de klas gezeten (ik geloof maar één of twee jaar) en ondanks dat ik je niet zo goed kende toen, vind ik dit wel heel erg bij je passen! De hele sfeer van je blog past bij de vibe die je toen ook al had. Prachtig om te zien! ik hoop dat je al je dromen waar kunt maken en “vrij” kunt blijven! Oh en die tattoo, ik zeg doen :)

Wat super leuk om dit te lezen Marte! Mooi om te zien dat je je zo openstelt voor anderen door dit te delen. Je bent echt een prachtig persoon en ik kan niks anders zeggen dan dat je een en al passie uitstraalt voor wat je doet. Door jezelf te zijn kun je een voorbeeld zijn voor mensen die zich hierin vinden of die voelen dat dat is hoe ze eigenlijk zelf ook willen zijn. Je herinnerd mensen eraan te doen wat goed voelt en je hart te volgen zodat je altijd op de plek uitkomt waar je hoort te zijn. Dat is precies wat ik herken als ik jouw artikels lees, het vertrouwen dat je mág geloven in je eigen kunnen en daar voor de volle 100% voor gaat.

Ik krijg oprecht de meeste energie van dit soort reacties. Dit is waar ik het voor doe en waardoor ik door kan blijven gaan. Jullie zijn mijn benzine! 😉

Als ik terugkom van Thailand ga ik een muur beplakken met dit soort reacties. Als ik me dan even down voel, zal ik hier geheid naar gaan kijken. Jullie zijn tegelijkertijd namelijk mijn inspiratiebron!

Kijken!

Het klinkt misschien gek, maar ik heb altijd iets gehad met de ongelijkheid in rassen. Toen ik in 2010 in Kaapstad studeerde, heb ik zelfs specifiek vakken gevolgd over de apartheid. Nog steeds trekt het me en zou ik er graag iets mee/aan willen doen. Van de week kwam ik de trailer tegen van Selma, en die willliiikzieenn!

Trots!

"Ohhhh Italiaaa ik mis je! Dit is panzerotto: de lekkerste snack van Milaan. Die móet je proeven als je daar toevallig een keer bent."
“Ohhhh Italiaaa ik mis je! Dit is panzerotto: de lekkerste snack van Milaan. Die móet je proeven als je daar toevallig een keer bent.”

Trots, dat ben ik ja, op het feit dat ik mijn vriendinnen zie groeien en groeien in hun “zijn” en carrière. Ik vertelde in de Get-To-Know-Me Tag al over Jasmijn, mijn beste vriendinnetje, en haar kennis over het lekkerste eten en de meest yummy hotpots wereldwijd. Ze werkt sinds vorig jaar als culinair redacteur bij Koffietijd, bakt en kookt de heerlijkste dingen en heeft al haar eigen bedrijf gehad waarbij ze haar zoetigheden verkocht aan enkele hotspots in Amsterdam. Ik weet zeker dat ze over een aantal jaar op TV verschijnt als de nieuwe Jamie Oliver. Of in ieder geval iets in die trant.

Ze heeft van de week een eigen Instagram-account gemaakt om haar culinaire pad te kunnen volgen en dat vond ik als social media junkie natuurlijk super leuk. Wil je haar ook volgen? Check @jasmijnseigendeeg.

Goed voorbeeld

Seeds

Going to these trance parties is definitely the biggest change that we’ve made in our lives. We used to be really conservative you know…
One day we told our son that he shouldn’t be going to these parties because they were of the devil. He replied that we should see it for ourselves before we could really judge.
So we did, without telling him we bought tickets to have a look what was going on.
We were amazed by the love and creative energy that was flowing all around us.

That was 13 months ago and we’ve been to 17 of these festivals since then.
To think that a man has to become 71 to do the first dance in his life, can you believe that?
Someone told us to dance in the middle of the dancefloor, not at the edge, that way you become a part of the energy.
Last year at Origin Festival the organizer came up to us on the dancefloor to give us lifelong free entrance. When the other festivals heard of this they said they could not stay behind.

Our whole life we did a lot of giving but we never knew how to receive, this is something the party scene has taught us.
We just sold our house to move into a motorhome with which we can stay even closer to the festival scene. It just fits better with our new lifestyle.

Our seed for change is: You’re never to old to try something new.”

Van Seeds for change.

HET voorbeeld dat je altijd kan veranderen. Dat je mindset kan veranderen. Dat je als persoon kan veranderen. Wauw! Ik hoop dat ik ook naar trance parties ga als ik 71 ben. Ha!

You are the guru

Guru

Ik ontmoette hier in Ko Phangan, Thailand, Marco Reeuwijk – een fantastische fotograaf! Toevallig had ik enkele foto’s van ‘m geliked op Instagram, omdat ‘ie dezelfde hashtags had gebruikt. Kwam ik ‘m later tegen! Dat kan toch geen toeval zijn?

Hij liet me enkele foto’s zien die hij had gemaakt en ik was amazed. Ik vond bovenstaande foto heel cool vanwege de quote 🙂 – genomen bij Boom Festival 2014. IK DENK TROUWENS ECHT DAT JIJ DE GURU BENT! Hij gaat binnenkort hele toffe, praktische fotografieworkshops geven (online) en daar wil ik misschien wel aan meedoen!

En hij had deze afbeelding als achtergrond op z’n laptop. Briljant!

Dude

Plastic NOT SO fantastic!

Eerst was er nieuws vanuit San Francisco: plastic flessen worden daar compleet verbannen! WAUW, impressive en zo goed. San Francisco blijft toch een beetje hippie, hè? Een week later kwam in het nieuws dat gratis plastic tasjes in Nederland worden verbannen. Nog net niet helemaal San Francisco, maar… we’re getting there!

Liefde

Ik praat steeds vaker met leeftijdsgenoten over de struggles in de liefde en onze “problemen” met commitment. Dat je investeert in iemand. Toegeven dat het af en toe ook wat minder kan gaan. Dat je af en toe een ruzie hebt en dat dat normaal is. Ik kreeg van een vriendinnetje dit artikel toegestuurd: This is How We Date Now. Ik vond het artikel zo ontzettend on point. Het is treurig maar in de kern waar. Absoluut het lezen waard!

Festival Fever!

Ik heb Festival Fever! Terwijl ik in Thailand zit kijk ik uit naar het leuke festivalseizoen dat komen gaat. Daarom heb ik ook een Festival Guide gemaakt voor 2015! Als ik terugkom ga ik eerst naar het Culy Food Festival, heb je die al gezien?

Ik kwam daarna nog een super leuke aftermovie tegen van Georgie’s Wundergarten. Ik vind het best wel een originele aftermovie – eens wat anders! En daar wil ik dus ook heel graag dit jaar heen!

Als ik in Nederland was geweest, was ik dit weekend ook zo graag naar Where the Wild Things Are gegaan! Gelukkig gaat Rosalie in mijn plaats en zal zij namens Moderne Hippies bij Where the Wild Things Are zijn. Ben jij er ook bij?

Quote

It’s a new day. People don’t want to think no more, they just want to feel. They want to let go.” – Pharrell (Hot ’n Fun).

Mijlpaal: going viral!

Ruigoord

Naar aanleiding van diverse mailtjes en vragen maakte ik een artikel met de 6 hippie hotspots van Amsterdam. Voor de Amsterdammers een heel ‘vanzelfsprekend’ artikel, maar voor een heleboel mensen buiten Amsterdam natuurlijk niet. Het is het best gelezen artikel van het jaar; hij staat zelfs in de top 3 “aller tijden”. Hij ging viral! Wauw!!

Holy fuck!

March

Time flies when you’re having fun. Dit was precies wat ik voelde toen het 1 maart was. Holy fuck, wat gaat de tijd toch weer snel!

Meer Virtuele Notitieboekjes lezen doe je hier.

Tot over 2 weken!

Q: Heb jij ook weer een beetje inspiratie opgedaan op deze manier?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.