DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #6

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Een verblijf in Thailand, een lange terugreis en weer settelen in Nederland zaten een beetje in de weg, dus tussen dit notitieboekje en de vorige zit iets meer dan twee weken. En wat is er veel gebeurd! Ik heb geprobeerd de kern te halen uit de afgelopen weken, anders zitten jullie hier morgen nog!

Donatie

Ook een vorm van de wereld verbeteren: ik heb een broek gedoneerd aan een meisje bij wie ik ‘m veel beter vond staan. Ik mis ‘m een klein beetje, maar het voelde gewoon zo logisch. #karmapoints! (Voor de nieuwsgierige aagjes: dit was de broek.)

Fan van Teske!

In Thailand heb ik me verdiept in de vlogger scene. En dat vond ik waanzinnig leuk! Ik blijk vooral fan te zijn van Teske de Schepper. Je zou haar ook kunnen kennen van het nummer Rewritten, maar ze is al zo’n 6 jaar aan het bloggen en ze is pas 19 jaar! Ik vind dat ze enorm veel positiviteit, relativeringsvermogen en een flinke portie levenswijsheid heeft. Die wijsheid zie je ook terug in haar teksten en video’s. Ik vind het heel leuk om haar te volgen, dus ondanks dat ze bij de generatie onder ons enorm bekend is, tip ik haar hier ook nog heel graag aan jullie! (Voel je je nu ook zo oud?)

Heerlijke hippie

Hahaha, ik moest zo lachen om deze heeeerlijke hippie. Hij heeft een hoog fuck it-gehalte en is in ieder geval lekker zichzelf. En daar houd ik van.

“Toilet Squatting!!”

Groen vliegen!

Ik houd van reizen en daarvoor moet je veel vliegen. Ik snap dat dat niet zo milieuverantwoord is, dus daarom werd ik extra blij van het volgende nieuwsbericht: Vliegtuig op zonne-energie begint aan recordpoging. Over een tijdje kunnen we groen vliegen? Jeeeej!

Hoera!

2 jaar samen

Ik ben 2 jaar samen met m’n vriendje, hoera! Dat mochten we vieren in Thailand!

Zien, zien, zien!

https://www.youtube.com/watch?v=_IBWbpJdRMQ

TE GEK! Er is een documentaire gemaakt over Kurt Cobain en deze wordt “The Wall van deze generatie” genoemd. Ik vind de trailer helemaal te gek. Ik kan niet wachten om ‘m te zien!

Leuk weetje

Ken je dat, dat je iets ruikt en gelijk aan iets/iemand/een locatie/een herinnering denkt? Dit heeft een naam: het madeleine-effect. Dat komt door Marcel Proust en zijn boek Op zoek naar de verloren tijd. Dat valt, voor mij, nou echt in de categorie ‘leuke weetjes’. (Ik las het in de National Geographic.)

Prachtig plaatje

Caterpillars

Dit plaatje kwam ik tegen bij een vriendinnetje op Facebook vanuit India… ik vind ‘m prachtig!

Blogger Favorites

Bloggers Network heeft een hele leuke rubriek waarbij bloggers zichzelf mogen voorstellen en over hun favoriete blogger mogen vertellen. Zo werd ik genomineerd door Simone van Happy by Nature:

Ik was helemaal ontroerd door haar lieve woorden en kreeg er zelfs een beetje traantjes van…

En toen was het mijn beurt om een video te maken (vanuit het warme en zonnige Thailand!):

En daarna was mijn sister from another mister aan de beurt:

Hoe leuk is dit?!

Dankbaarheidsboekje

Sinds een paar weken heb ik een “dankbaarheidsboekje”. Dit notitieboekje heb ik omgedoopt om iedere dag in op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar het helpt mij heel erg positief te zijn en te blijven. Het begon wat basaal (“Ik ben dankbaar voor m’n gezondheid, m’n lieve vriend en m’n familie en vrienden.”) Maar met de dag schrijf ik nu de kleinste dingetjes op waar ik dankbaar voor ben. Het helpt me oprecht om de dag positiever door te komen. Ik krijg van zoveel dingen een glimlach en bedenk me gedurende de dag bij de kleinste dingetjes waar ik dankbaar voor ben; die wil ik nu ook constant opschrijven. Zeker als het zoveel regent in Nederland en het weer grijs en grauw is, kan ik snel vervallen in een negatieve mentaliteit. Dit boekje heeft echter nu al effect om positief te blijven door de negativiteit heen. Aanrader!

Hoogtepuntje

Ik werk steeds harder aan deze blog en met resultaat: deze week bereikte ik officieel de 50.000 unieke bezoekers per maand! Wauw, wauw, wauw! Dank jullie wel!

Eerste juice, ever!

Slowjuice

Deze week kreeg ik een Hurom slowjuicer cadeau van slowjuice.nl! WOW, wat een mega cadeau! Dit was m’n eerste juice (the classic: wortel, appel en gember). Ik heb heel veel zin om weer een paar weken extra te letten op m’n gezondheid, en deze juicer draagt daar zeker aan bij. Verwacht dus meer juice receptjes op de site!

Dromerige inspiratie

How happy is the blameless vestal’s lot
The world forgetting, by the world forgot.
Eternal sunshine of the spotless mind
Each pray’r accepted, and each wish resign’d

Ik heb Eternal sunshine of the spotless mind al ontzettend vaak gezien, maar kan er geen genoeg van krijgen! Ik keek ‘m dit weekend vanuit bed, omdat ik ziek was. Welkom terug in Nederland!

Dat was ‘m weer voor deze keer! Het volgende Virtuele Notitieboekje komt weer, zoals gebruikelijk, op de woensdag online. Tot over 1,5 week!

M’n vorige notities kun je hier teruglezen.

Q: Welke notitie vind jij het leukste?

Liefs! Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.