DAGBOEK

Het Virtuele Notitieboekje #8

Notities die ik opschrijf in mijn notitieboekje en vanaf nu ook met jullie deel. Willekeurige dingen waar ik dankbaar voor ben. Weetjes waar ik blij van word, die me inspireren en waar ik wat mee moet. Merken die de wereld écht proberen beter te maken. Persoonlijke mailtjes of briefjes die ik heb gekregen. Nieuwsberichten waar ik heel gelukkig van word. De kleine dingen die me vormen en maken tot wie ik ben. Quotes die ik niet wil vergeten. Dat uit zich in Het Virtuele Notitieboekje.

Fijnste nummer van de afgelopen weken

Ik ben, mede door mijn vriend, een groot fan geworden van de Editors. In vol extase mochten we ze dan ook al live zien tijdens Lowlands 2013. Een nummer dat ik de afgelopen weken veel luisterde was The Phone Book. Dit nummer is niet uitgebracht, maar is misschien wel fijn om te luisteren terwijl je dit Virtuele Notitieboekje leest. Ik vind ‘m heerlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=4BjEdoBHeos

Kind People

KT-Kind-People-Marte-klein

Eerder vertelde ik jullie al over het initiatief Kindness Therapy – hierin verricht Malou iedere dag een goede en lieve daad en probeert ze zich op die manier open te stellen naar de wereld. Ze wilde me graag interviewen, en zo zaten we een paar weken geleden op een terrasje te genieten van de zon. Een quote van het interview heeft ze in een afbeelding gezet, en zo sta ik opeens tussen Princess Diana en Emma Watson op haar website. Vreemd, maar wat een eer! Een verslag van ons interview lees je hier op haar site.

Rock ‘n’ Roll koppel

Rock 'n' roll koppel

Deze foto deelde Lenny Kravitz onlangs op zijn Facebookpagina; met zijn voormalige vrouw en hun dochter. Een heerlijk rock ’n roll familie – als je het mij vraagt! En fijn om te zien hoe een familie met elkaar om kan gaan na een scheiding 🙂 Veel hartjes voor dit!

Sla Art

Sla Art

Amersfoort hoogtepuntje

Amersfoort hoogtepuntje

Deze maand was ik samen met twee vriendinnetjes in Amersfoort. Eén van de hoogtepunten was dit moment: eigenaar Ger van scheepshotel Vita Nova (één van de gezelligste plekken waar ik ooit heb geslapen) nam ons spontaan mee in een eend van Vintage Road Trips en liet ons zo Amersfoort zien. Het was echt fan-tas-tisch! Ger kende ook bijna iedereen die we onderweg tegenkwamen, dus zo bleek Amersfoort een groot, gezellig dorp te zijn. Wat is de sfeer van Amersfoort fijn & toegankelijk!

Hoezo is bloggen geen baan?

Ik was eerder deze maand een beetje off. En dat komt ook een beetje door sommige reacties op het web. Mensen die gemeen zijn op social media: kap eens of begin zelf een blog en ik spreek je over 4 jaar.

Ik durf langzaam maar zeker te zeggen dat bloggen mijn baan is geworden. Maar er zijn heel veel mensen die denken dat ik een artikeltje per dag schrijf en de rest van de dag uit m’n neus aan het eten ben. Hoezo is bloggen geen baan? En hoezo is het belachelijk dat bloggers betaald worden? Diana schreef er een uitstekend artikel over, waar ik me helemaal in kon vinden en me weer heeft geholpen een tikkie zelfverzekerder te zijn. Of om Leonie te quoten: I’m proud to be a blogger!

MOOI!

Ik heb heel lang actief gedanst, dus heb ik een grote zwak voor het volgende filmpje. Een voormalig danseres ziet zichzelf voor het eerst op video (ze is 102!!):

Mijn relatie: yin yang

Mijn vriendje over mijn wilde rucola: “Leuk, dat onkruid in een potje.”

Through Western Eyes

In 2010 heb ik in Zuid-Afrika gewoond en gestudeerd aan de Universiteit van Kaapstad. Ik volgde er onder andere het vak “Theories, Politics and Action” waarbij een wereld voor me open ging: “wij” zien zo veel zaken die zich afspelen in Afrika “through Western eyes”. Dat ben ik nooit vergeten. Daarom ben ik ook groot voorstander van goede doelen zoals de 1% Club en GET IT DONE, die veel meer bezig zijn met de vraag van Afrika (in plaats van wat wij denken dat goed voor ze is of wat ze missen).

Onderstaande video deelde The Guardian. Ik vind ‘m echt fantastisch.

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.