DAGBOEK

Hiep hiep hoera! // Moderne Hippies is twee jaar!

Moderne Hippies is een blog, opgericht door mij, Marte van Liere, op 22 november 2011. Dat betekent dus, dat we vandaag twee jaar verder zijn! Hiep hiep hoera!

Marte
Deze foto werd in 2011 van mij gemaakt, door mijn broer Luuk. Uiteindelijk was deze foto voor mij “het gevoel” wat ik met Moderne Hippies wilde uitstralen. Dit is wie ik ben, en waarvan ik hoop dat Moderne Hippies dit ook uitstraalt. Voor de vorm: er staat “hartelijk gefeliciteerd!” op de achtergrond – wel zo toepasselijk voor vandaag.

Ik kan er nog niet helemaal bij… Ben ik serieus twee jaar geleden begonnen met Moderne Hippies? Het voelt als de dag van gisteren, namelijk. Ik richtte Moderne Hippies op, omdat ik een bepaalde levensstijl om me heen zag, ik zo veel (creatieve) mensen om me heen had, die zo veel leuke, goede dingen deden. Ik zag mensen om me heen opeens super bewust worden van gezond eten, of op zoek gaan naar duurzame modemerken. Mensen leken echt weer te geven om de wereld, maar stonden er op een hypermoderne manier in. Ik wilde het een naam geven, maar wist nog niet welke. Ik wist wel dat ik dit graag wilde delen en via een platform bij elkaar wilde brengen. Toen mijn broer Luuk van een festival vandaan kwam in 2011, omschreef hij zichzelf en zijn vrienden als “een stel moderne hippies”. Dat raakte me. Was dat niet een trend, die sowieso erg gaande was? Van het een kwam het ander, en op 22 november 2011 schreef ik mijn eerste blogpost op deze website. Over verse knoflook – haha.

Ik had nooit specifiek bedacht of ik deze website alleen of met een team wilde doen. Maar het trok me al heel snel om Moderne Hippies neer te zetten met verschillende mensen, die weer in totaal andere kringen zitten, maar van enorm toegevoegde waarde zouden zijn. Hippies houden immers van collectiviteit, toch? En ik ben niet het type blogger die helemaal alleen in de spotlight wil staan. De hippies zijn bij elkaar een levensstijl, en zodoende deze website dus ook. Mijn zus Inger (19/01/12), mijn beste vriendin Jasmijn (20/01/12) en voormalig-dansvriendinnetje Imke (08/03/12) kwamen er na enkele maanden bij. Rosalie volgde enkele maanden later (20/06/12). Op 11/09/12 ging Anouk meedoen, en op 22/02/13 sloot Susan nog aan. Jullie kennen onze namen misschien niet zo goed, maar dit is dus het grote “redactieteam” achter Moderne Hippies. De ene jongedame komt er veel aan toe om voor jullie te schrijven, de ander misschien wat minder. Dit maakt mij niet zoveel uit; iedereen heeft namelijk een enorme toegevoegde waarde voor de site, en dit maakt dat deze jongedames mijn heldinnen zijn! Samen vormen wij “de Moderne Hippies” en schrijven wij voor alle Moderne Hippies in de wereld! Iedereen is zo anders, maar draagt daarom des te meer bij aan de site. Op deze manier wil ik deze meiden ook enorm bedanken voor al hun inzet en geweldige content voor deze site! Jullie zijn de beste!

Moderne_Hippies_groepsfoto_Labvansaar_700px
Van links naar rechts: Anouk, Inger, ik (Marte), Rosalie, Susan, Jasmijn en Imke.

Moderne_Hippies_Labvansaar_groep-2LOWRES

Nadat Susan erbij was gekomen, voelde het “compleet”, “af”, en ik dacht dat de groep niet groter moest worden dan dit. Er kwamen geregeld e-mails voorbij van meiden, die dolgraag ook voor Moderne Hippies wilde schrijven. De groep was voor mij echter groot genoeg. Iedereen schrijft op vrijwillige basis, en ik had er genoeg werk aan. Daarnaast wilde ik dat de site ergens nog persoonlijk zou blijven; met een nog grotere groep, zou dit al helemaal verdwijnen. Onze eigen ervaring en bovenal eerlijkheid staat bovenaan, en ik denk dat dit beter overkomt als het groepje niet te groot wordt. Met zeven meiden was het genoeg (ook omdat ik alles altijd even moet nakijken en bewerken, kon ik aan niet veel meer toe). Dat neemt niet weg, dat er af en toe nog steeds gastbloggers voorbijkomen. En dat vind ik alleen maar leuk.

Moderne Hippies werd steeds groter, en groter. En het groeit nog steeds! Zonder het daadwerkelijk door te hebben, dat Moderne Hippies eigenlijk een “blog” zou worden, werd dit het wel. We hebben stiekem allemaal een hekel aan het woord, maar let’s face it: dit doen we nu eenmaal, en we vinden het leuk!

Naast de website heb ik sinds vorig jaar ook de evenementen van Moderne Hippies georganiseerd. Ik ben in mijn sociale kringen altijd de organisatietante geweest, dus het was ergens misschien logisch dat ik hiermee begon. Het kwam in ieder geval voort uit een innerlijke drang om mijn online platform eens offline bij elkaar te brengen. Dit begon met een zeer kleinschalig evenement: Zomerliefde, in Amsterdam Roest (19 augustus 2012). Eigenlijk een super schattig evenement, waar de die hards op af zijn gekomen. Hoe ongelofelijk blij was ik, toen dit evenement in de Grazia stond. En mijn website, van iets meer dan een half jaar oud, ook! M’n geluk kon niet op.

zomerliefde
Vrienden genoten van het prachtige weer en het eerste super schattige eerste evenement die ik organiseerde: Zomerliefde

Vorig jaar, op dezelfde datum als vandaag (22 november, maar dan dus 2012) ging ik op “wereldreis”. Met het idee dat ik een jaar weg zou zijn en Moderne Hippies eigenlijk op een laag pitje zou zetten. Door de typische YOLO-houding kwam ik echter veel sneller terug van mijn reis dan verwacht (spring niet te snel van een waterval, lieve mensen!). Na twee maanden was ik alweer terug in Nederland. Tegen die tijd had ik nog spaargeld over, voelde het niet goed aan gelijk weer op reis te gaan, maar had ik wel veel zin om van Moderne Hippies “wat te maken”.

Vanaf april 2013 besloot ik daarom fulltime aan de website en de evenementen te werken, als complete investering. Dit leek te werken. De website werd beter en beter gelezen, en vanaf juni 2013 organiseerde ik Moderne Hippies Markten op festivals, zoals Nomads Festival, A Day At The Park en Buitenverblijf Festival. De echte grote hits werden echter gescoord bij de evenementen die ik, nog steeds helemaal alleen, organiseer: de Moderne Hippies Markt in augustus en november in Amsterdam Roest. Wat een mega succes! Moet je je voorstellen, dat één persoon zo veel mensen bij elkaar kan brengen? Dat is toch ziek?

moderne hippies markt 10 nov
De laatste Moderne Hippies Markt was 12 dagen geleden: op 10 november, in Amsterdam Roest. WAT een mega succes!

Momenteel zit ik in een fase dat alles net iets te veel wordt. De website loopt goed, en moet goed onderhouden worden. Er moeten constant artikelen geschreven of bewerkt worden, en er lopen hele leuke samenwerkingen op de achtergrond voor de toekomst. Er komen iedere dag enorm veel e-mails binnen, die ik het liefst zo snel mogelijk wil beantwoorden, maar waar ik niet eens zo snel aan toekom als ik zou willen. Daarnaast is de vraag voor de Moderne Hippies Markten groot. Mensen vinden het (blijkbaar?) leuk, en ik ben aan het nadenken wat ik daar verder mee zal doen. Jullie begrijpen het: ik run alles nog steeds alleen, en dat wordt momenteel iets teveel. Maar één ding is zeker: ik vind het ontzettend leuk allemaal! En daarom wil ik er absoluut mee doorgaan en van Moderne Hippies mijn fulltime baan maken. Ik heb besloten de maand december te pakken om een beetje tot rust te komen; om de rollercoaster waar ik in 2013 in zat even te laten bezinken, en te bedenken hoe ik Moderne Hippies in 2014 op de kaart wil zetten. Denken jullie met mee? Laat dan alsjeblieft een reactie achter onder dit artikel, dat waardeer ik echt onwijs! Iedere reactie, iedere bezoeker! Dank voor het lezen en ik hoop dat jullie mijn website blijven volgen 🙂

Veel liefs,

-xx- Marte

MarteVanLiere_ModerneHippies_FotografieLeonorVonSalisch1