ETEN

Gezonde Snacks #2 // Hummus

Hummus Cover 1

Via mijn nicht kwam ik terecht bij Deliciously Ella, een blog (opgericht door Ella) met allerlei lekkere, gezonde recepten. Ik vind het soms lastig om doordeweeks elke dag een gezonde, lekkere en ook nog gevarieerde lunch te maken. Ik vraag me altijd af hoe vroeg mensen opstaan die echt elke dag superhealthy eten. Sinds een aantal maanden doe ik elke ochtend aan yoga. Hierdoor moet ik al eerder opstaan dan voorheen en als ik dan nóg eerder zou moeten opstaan om een lunch in elkaar te draaien, zou ik amper genoeg slaap krijgen.

Ella heeft hier dus de oplossing voor. Zij staat in het weekend een uurtje extra in de keuken om de ‘basis’ voor haar lunch te maken. Deze basis bestaat uit een graansoort (quinoa, boekweit etc.), een mix van geroosterde groenten en hummus. Aan deze basis kun je vervolgens lekkere verse ingrediënten toevoegen, zoals tomaatjes, avocado, pompoenpitjes, granaatappelpitjes en ga zo maar door. Door elke dag af te wisselen hou je de lunch gevarieerd en doordat je de basis al van tevoren hebt klaargemaakt, hoef je ’s ochtends alleen nog maar de verse ingrediënten toe te voegen. Een kind kan de was doen! Ik ben meteen aan de slag gegaan en heb de hummus, geroosterde groenten en quinoa gemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe deze lunch me zal bevallen. Stiekem heb ik de hummus al geproefd en deze was zo lekker dat ik jullie het recept niet kan onthouden.

IMG_20140505_023233

Wat heb je nodig?

  • 700 gram kikkererwten
  • 5 el olijfolie
  • 4-6 el water (afhankelijk van hoe romig je de hummus wilt hebben)
  • 10 basilicum blaadjes
  • het sap van 1 1/2 citroen
  • 2 el tahin
  • 1 el komijn
  • zout naar smaak

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine/blender en mix het tot een romig geheel. Healthy, supereasy en ontzettend lekker, enjoy!

IMG_20140505_035501

Als je een vraag hebt, twijfel dan niet hieronder te reageren. En laat je me ook weten als je ‘m hebt gemaakt?

Meer gezonde snacks vind je hier.

Liefs, Yonna